Alle berichten van Wilma

Ons Hoekje wint zeskamp 2021

Top team presteert uitstekend

Ons Hoekje deed op 25 juli mee met zeskamp. Onze bondscoach is Tiny Hooijberg. Zij had hele goede mensen geselecteerd om de strijd aan te gaan. Astrid, Wim, Tim, Tamara, Patricia, Kees en de jarige Marco.

Het was een gouden greep van haar om dit team zo samen te stellen.

Metro en Holtkamp

Orbs is de fotoclub van Ons Hoekje. We gingen de Noord-Zuid lijn in Amsterdam fotograferen. Beginnen in Noord en dan bij ieder station uitstappen en plaatjes maken. Was hartstikke leuk en heeft goede foto’s opgeleverd. Bij station Vijzelgracht gingen we er ook uit en zelfs even naar boven om bij bakkerij Holtkamp een tompouce te scoren. Volgens Wilma de beste bakker van Amsterdam en omstreken. Zij volgt filmpjes op Foodtube van Cees Holtkamp, ze is fan van hem.. . Zitten we gezellig op een bankje onze tompouce op te eten, komt daar in levende lijve Cees Holtkamp bij hun aangelopen… Neemt plaats bij ons op de bank… begint hele verhalen te vertellen over de bakkerij en alles wat erbij komt kijken. Wilma wil samen met zoon Wim ook de perfecte Tompouce gaan maken, daarom schafte zij het boek ‘de Banketbakker’ van Cees Holtkamp aan. Ze vroeg nog wat kan er mis gaan bij banketbakkersroom, hoe krijg ik de juiste consistentie? Meneer Cees legde het allemaal uit… mooi hè?

We staan hier voor de etalage van Holtkamp. In de winkel was het hartstikke druk. Carien trakteerde ons op tompouce, en Wilma ging naar binnen om het boek ‘de Banketbakker’ te scoren.

Knap brei werk

Op de Nieuwjaarsreceptie sprak ik Frans en Henriëtte van der Beld. Zij zijn trouwe gasten bij Ons Hoekje. Frans had een opmerkelijk mooie trui aan, wat denk je?…. gemaakt door Henriëtte zijn vrouw. Het is van alpaca wol en een ingewikkeld patroon. Hij is zelfs gevoerd aan de binnenkant… Het is echt een plaatje. Dikke 10 voor Henriëtte.

Nieuwjaarsreceptie

Op 20 januari 2019 was het prachtig zonnig winterweer… een mooie dag om elkaar te ontmoeten op het erf van de familie Joosten… ons vertrouwde adres voor dit evenement. De kachel staat op standje hoog… de stemming op standje best. De erwtensoep die gemaakt was door Tamara was subliem evenals de chorizo soep van Katja. Ons kersverse bestuurslid Ilas had een speciale taak vandaag.. hij moest het Bingo apparaat bedienen omdat Cor Hooijberg zijn schoonmoeder haar 97ste verjaardag vierde droeg hij deze gewichtige taak over aan de nieuwe buur. Op deze dag hadden Pauline en Willem ook de moeite genomen om te komen.. zij wonen sinds kort op het spul van Hack, effe voorbij Chris.

Welkom familie Zijp

Welkom familie Zijp op ons Hoekje. Sinds vorig jaar bezitten zij de boerderij, de koeien, de fosfaatrechten, de robots en het land van Menno. Zij zullen zeker een waardevolle toevoeging zijn voor onze buurt. De boerderij is in goede handen bij hun, net als de koeien en het land. Wij wensen hun een hele mooie tijd op de plek die zij hebben gekozen. Voorlopig woont alleen Rick Zijp nog op de boerderij, maar in de loop van het jaar zullen ook zijn vader en moeder Ton en Corine en zus Lianne neerstrijken op de hoeve. Heel veel geluk en voorspoed gewenst …

The Christmas Carol was heel leuk

Half december gingen we met Ons Hoekje naar The Christmas Carol in de grote kerk van Alkmaar. Het bestuur dacht dat dit een mooie afsluiting kon zijn van het 80 jarig jubileum in 2018. Er waren 44 kaarten besteld maar helaas werd maar 2/3 deel ervan besteld door de leden. Toen zijn er anderen gezocht die meewilden. Wie wel meeging heeft een prachtige avond gehad. De imposante grote kerk in Alkmaar was heerlijk warm, ik kan u verzekeren dat dat al een prestatie is voor zo’n enorme ruimte. We zaten allemaal ongeveer halverwege de tribune, we hadden voldoende zicht op het spektakel wat zich op het toneel afspeelde. Het is een erg goed verhaal over een oude vrek die op kerstavond een ommezwaai in zijn leven maakt en van vrek veranderd in weldoener.

Het bestuur is weer voltallig

We hadden een goede jaarvergadering.  Er werd afscheid genomen van Maud Maartens als bestuurder.  Marije Engelsman is nieuw in het bestuur gekomen.  ( Zij woont aan de Zuiderweg waar voorheen kunstenaar van Diepen woonde).  Mooi hè?  Ze woont nog maar pas in de Beemster en wil nu al in het bestuur.

Hetzelfde geldt voor Ilas van den  Bosch.  Die woont er nog maar een half jaar op Ons Hoekje tegenover de weegbrug… en ook hij heeft zich gemeld voor een bestuursfunctie… Mooi hè?

We blikten in de jaarvergadering terug op een prachtig jaar waarin gevierd werd dat Ons Hoekje 80 jaar bestaat.  We hadden in dit jubileumjaar zelfs 2x een ijswedstrijd.. Op 7 januari op de IJsbaan de Westfries en op 3 maart op de sloot bij Ons Hoekje.  In januari werd ook de jubileumfilm opgenomen… alleen maar lof… wat een kaskraker.

Na de pauze gingen we nog eens naar de jubileumfilm kijken.. Heerlijk… genoten.. van alle buurtsterren.

Scrooge

Om het 80ste jaar van Ons Hoekje mooi af te sluiten is besloten om naar de musical Scrooge te gaan in de grote kerk in Alkmaar.

Het belooft een prachtige avond te worden…. de kosten voor deelname aan deze avond?….. niets.  Ons Hoekje betaald het volle bedrag aan entree voor u.   Mooi hè?

In onderstaande link kunt u een voorproefje zien.

Klik op  >     Scrooge voorproefje

 

9 november jaarvergadering

De jaarvergadering is op 9 november in het ijsclub gebouw. Aanvang 20:00 uur.

We kijken terug op een heel mooi en feestelijk jaar.

Na afloop van de vergadering gaan we de film bekijken die is opgenomen in januari door onze eigen leden vanwege het 80 jarig bestaan, dat gevierd werd in de Kerckhaen.

Graag zien we nog eenmaal hoe Chris en Peter schitterden als Flodder gozers.  En de buufjes die zich heel ongerust maakten over wat er allemaal mis gaat in de buurt met een glans rol voor Fenny.

Kees en Nora 40 jaar getrouwd

Kees en Nora zijn dit jaar 40 jaar getrouwd.  Mooi hè?

Ter ere hiervan maakten zij een reis waardoor zij ook in Zuid Europa zijn beland.  Daar zagen zij in een etalage allerlei spullen over Beemster Kaas.  Zij stuurden een foto naar mij om dit op de site te plaatsen.

Terug in het vliegtuig kregen zij ook nog Beemster Kaas uitgedeeld, op de mooie verpakking stond te lezen hoe bijzonder de Beemster wel is…. maar dit gouden bruidspaar weet dat natuurlijk al lang.

 

Hulde aan Leonie

Leonie Vlaar is weer eens op pad voor een goed doel. Al eerder zagen wij haar voor haar favoriete sportclub WBSV mooie kerststerren verkopen.. dit keer is ze op pad voor de actie Kinderpostzegels.  Goed hé?  In haar hand houdt zij de enveloppe waarin de administratie zit… een pen erbij… schrijven en cashen maar!    Bedankt namens alle kinderen in binnen- en buitenland, die door deze actie gesteund worden.

foto Wilma Konijn-Duijn

Burendag 2018

Een week voor de burendag kwamen 8 buren bij elkaar in de boerderij van Maud en Jan Knook.  Zij gingen brainstormen wat zij zouden gaan koken voor de burendag.   Onze eigen buurtTukker André was er niet, maar hij kan goed koken. Daarom werd hij gebeld of hij ook nog iets wilde maken… en jawel, heerlijke nassi zou zijn bijdrage zijn.

De volgende indeling werd gemaakt:

Lida: Prei soep

Tamara: Pompoensoep en witlofsalade

André: Nassi

Wilma: Kruidenboter, Sajoer Boontje, rijst,  ham/meloen,  slalade

Pieter Jan: Lasagna en quinoa salade

Marije:  Brandade en brandnetel pesto

Katja:  Pittige balletjes, tapenade en aardappelsalade

Ineke:  Gepofte appeltjes met ijs.

——-

Op 23 september 2018 waren wij welkom op het grote erf van de familie Hartog aan de Jisperweg.  Maar liefst 75 mensen kwamen die middag kleiduiven schieten.  Pieter Wikkel en Astrid Konijn wonnen die wedstrijd.

foto Carien Rombach

Voor de jeugd was een luchtkussen besteld, maar vanwege de voorspelde regen was die afgebeld. Wel was er voor hen een tafelvoetbalspel en een sjoelbak.

Na de wedstrijden opende het homemade buffet.  Wat een succes!

Hulde aan de kokkies.

foto Wilma Konijn-Duijn

foto Wilma Konijn-Duijn

Foto Carien Rombach

foto Carien Rombach

 

Foto Carien Rombach

Foto Carien Rombach

Maïs

Vandaag is bij familie Konijn de maïs eraf gegaan.  Zodra de hakselaar van het land af is komen daar twee buurtjes om naar overgebleven kolven te zoeken op het land.  Dit is een delicatesse voor konijnen.  De Vlaamse Reus van Ilona Hooijberg zal de hele winter zich tegoed kunnen doen aan deze oogst.  De konijnen van Ilona worden altijd heel oud… dat wil zeggen voor een konijn… 6,5 jaar is uitzonderlijk.  Dat komt door de goede zorg want het ontbreekt Mupped aan niets.

50 jaar getrouwd

Jan en Adriënne zijn 50 jaar getrouwd. Hun poort is door de kinderen erg mooi versierd.  Eerdaags zullen zij dit gedenkwaardige moment op gepaste wijze vieren.  Alle leden van Ons Hoekje wensen hun een hele mooie dag met allen die hun lief zijn.

Bruidspaar

Op 29 juni zijn onze leden Patricia Hooijberg en Kees Klinkhamer getrouwd.  Het was een zon overgoten dag.  De vader van Kees heeft een rijtuig en paard waarmee zij naar het mooie raadhuis in Graft werden gereden.  Het was een plaatje om te zien.  Alle leden van Ons Hoekje wensen dit mooie bruidspaar alle geluk in hun hele huwelijkse leven.  Het feest was op het erf van de familie Klinkhamer. Een schuur was omgetoverd tot een ware feestlocatie met hele chique ambiance.  Een top feest…. dat was het.

In het raadhuis, vlak na de voltrekking van het huwelijk

Een kus hoort erbij

Laat op de avond, het bruidspaar wordt door vrienden op de schouders genomen,   Zij leven hoog… Ja hoog.

Avondwandeling Edam

Op een mooie vrijdagavond in juni toog Ons Hoekje naar Edam. Onder leiding van Gerro de Boer konden wij klompen aantrekken, maar het was ook toegestaan om in normaal schoeisel mee te wandelen.  Gerro weet veel van Edam, hij is er makelaar en woont er al heel lang.  Daarna gingen we naar proeflokaal ‘de Knijp’,  alwaar wij ons tegoed konden doen aan diverse alcoholische versnaperingen.

De Wijn Zusjes houden proeverij op 7 juli

Ons nieuwe bestuurslid Tamara van Kranendonk heeft samen met haar zusje een bedrijf gestart.  Het is een online-wijn winkel. Op zaterdag 7 juli kunt u  wijn proeven bij Tamara op het erf, Zuiderweg 20.   Voor een kleine bijdrage in de kosten zijn er  maar liefst 8 wijnen te proeven. Leuk hé?

Koffieochtend 21 mei

Beste buurtgenoten,

 

Op tweede pinksterdag, 21 mei houden wij weer onze jaarlijkse koffieochtend.

Dit jaar is het op het erf van Tamara en Tim van Kranendonk  aan de Zuiderweg 20.

De koffie staat klaar vanaf 10:30 uur en omdat het de vorige jaren zo goed is bevallen hebben wij om ongeveer 13:00 uur voor iedereen een kopje soep en een sateetje.

Kinderen zijn ook van harte welkom, we hebben speciaal voor hen een springkussen klaar staan. Ook kan er door kinderen en volwassenen een nieuw spel gespeeld worden waarvoor we een onderdeel van de kamelenrace van de feestavond in februari opnieuw gaan gebruiken.

We hopen dat jullie allemaal komen zodat het weer een heel gezellige dag wordt.

Ria Duijn heeft een lintje gekregen

     

 

Het heeft de Koning behaagd om Ria Duijn een lintje te geven. Zij heeft zich vaak ingezet voor de buurtvereniging.  Zij is secretaresse geweest en heeft deze taak met grote passie verricht. Zij organiseert iedere winter het klaverjassen van Ons Hoekje.

Ook voor de Westbeemster kerk, de Zonnebloem en voor de SV Beemster heeft zij veel gedaan. Hulde aan deze prachtvrouw.

IJs wedstrijd bij Blokdijk

Dat we deze winter nog op de schaats zouden raken had eigenlijk niemand meer verwacht. … totdat de koude beer uit Rusland zich meldde….

Het is ongekend dat we op 3 maart nog een ijs wedstrijd hebben kunnen houden… die jammerlijk voortijdig moest worden afgebroken omdat iemand in een wak zakte…

Plaats van handeling was het land en het naastgelegen slootje van Blokdijk.  Er werden medailles gekocht, de tent werd opgezet, de veewagen van Cor van stal gehaald.. strobaaltjes,  een cd speler met apre-ski muziek werd gezocht. Een aggregaat geregeld voor de stroom, warmhoudplaatjes voor snert en gluhwein…en chocomel met dikke slagroom,  ja aan goede sfeermakers ontbreekt het nooit op Ons Hoekje.

Het nieuwe bestuurslid Tamara van Kranendonk maakte de snert die voortreffelijk smaakte.

Natuurlijk kon iedereen zijn portemonnee thuislaten. Deelname en koek en zopie was gratis.

De kinderen mochten starten in twee leeftijdsgroepen. Wie schaatst er het hardst van de buurt…. en vergaart eeuwige roem?

Na de kinderen gingen Astrid Konijn en Monique Hartog op de prikslee te keer…. maar dat was meteen het laatste koppel, want een van de omstanders zakte pardoes door het ijs… en toen was de pret over.

Al met al natuurlijk weer een prachtig evenement dat onze jubilerende buurtvereniging wilde neerzetten.  Twee maal ijs-wedstrijden in één jaar… (7 januari in de Westfries)

Uitslag  jonge kinderen  1  Julia Vlaar  2  Quinty Akkerman

Uitslag oudere kinderen 1  Leonie Vlaar  2  Boy Akkerman 3 Fenna Brouwer

Uitslag prikwedstrijd 1 Astrid Konijn 2  Monique Hartog.

Onderstaande foto’s zijn gemaakt door Elly Vlugter.

Zaterdag ijswedstrijden

ONS HOEKJE IJS WEDSTRIJDEN op zaterdag 3 maart om 14:00 uur   Op de sloot aan de Volgerweg bij Ons Hoekje

Programma:

  • Schaatswedstrijd voor kinderen
  • Prikslee wedstrijd voor volwassenen
  • Koek en Zopie
  • Vuurkorven
  • Tent en Muziek

Deelname aan de wedstrijden is gratis.   Koek en Zopie gratis .Twee gelijke priksleeën zijn aanwezig.Kinderen tot en met 15 jaar kunnen meedoen aan de schaatswedstrijd.   Vooraf opgeven is niet nodig.

Op de foto hieronder zien we dat Ellen Brouwer-Zijp al aan het oefenen is met haar kinderen, gewoon op een slootje naast de boerderij.

 

Feestavond was Top

Link naar de film, klik hier>   https://www.youtube.com/watch?v=EsRPu17SxpY&t=23s&list=PL7eQ1M3IHoZQ_1rJdYlFuzLYbYxwkcbG0&index=8

Enkele foto’s van de feestavond staan onderaan dit artikel.

Verslag Feestavond 80 jaar ons Hoekje

Het feest van het 80 jarig bestaan is gevierd op 17 februari 2018.  De Kerckhaen in Westbeemster is een goede zaal voor onze buurtvereniging.  Voor 115 mensen stonden de taartjes klaar . Maud Maartens opende namens het bestuur de avond. Slechts een enkeling kon niet komen vanwege ziekte of vakantie maar het overgrote deel van de leden was present.

De Kamelenrace.                                                                                                            Een groep buren van de Zuiderweg had bedacht dat de Kamelenrace uitgebeeld moest worden. Deze buren treffen elkaar ieder jaar op de kermis bij dit geinige spel.  Ze hadden pakken gehuurd van Kamelen en zich verkleed als Olie-sjeiks.  Frans Knook had vier wedstrijdbakken getimmerd waarin de balletjes gerold konden worden…. Via loting werden de deelnemers aangewezen om een poging te wagen dit spel zo goed mogelijk te spelen. Het was erg hilarisch om te zien hoe Kees Diamant als spelleider, zich inleefde in zijn rol als kermis uitbater.  Het welbekende zinnetje ‘De ballen vast, de ballen vast, de ballen vast en ….. rollen maar”,  klonk meerdere keren.  Ook het overbekende deuntje na afloop van de rit ontbrak niet.   Erg leuk gedaan.

De Film

Half januari was een heuse film opgenomen over een asociale familie die op Ons Hoekje was komen wonen.  De regisseur had diverse mensen op het oog om de rollen te vervullen… De type-casting was formidabel uitgevoerd.  Theo Postma en zijn kameraad Cas Schleigh hebben de hele dag met hun camera de boel opgenomen.  Bij de familie Ter Velde in huis werden de binnenopnamen gedaan. Ook zorgde Hans en Francien voor de catering.  Na afloop hebben alle deelnemers heerlijke pizza’s uit eigen oven kunnen verorberen. Het was heel bijzonder hoe alles op rolletjes liep en het resultaat is verbluffend.

 

De avond

Er was muziek van Henkie CD dat was prima.  Toch waren er niet heel veel mensen die gingen dansen, gewoon omdat ze gezellig aan het praten waren met allerlei andere leuke buren.  Uitbater Bart Bakker van de Kerckhaen zorgde dat geen mens iets tekort kwam, de borrels en hapjes smaakten prima.  Al met al kunnen we terug zien op een fantastische avond met een mix van hilariteit en ontmoeting.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Trots op onze buurtvereniging

Op zaterdagavond 17 februari 2018 werd in de Kerchhaen gevierd dat onze goede oude buurtvereniging 80 jaar geleden werd opgericht. Na de feesten van 325 jaar bestaan van de Beemster in  1937 werden de erepoort en bloembakken verkocht, dat geld vormde  het startkapitaal van Ons Hoekje.  Pieter Kramer van boerderij Wapenrust opperde in de herfst van 1937 om een buurtvereniging op te richten. Het goed hebben met elkaar, en het elkaar steunen in tijden van nood,  was het doel.  14 januari 1938 was Ons Hoekje daar…..

Inmiddels zijn we 80 jaar verder… en hebben we de beste buurtvereniging van de wijde omtrek.  Wie doet het ons na om voor 115 mensen een klinkend feest te geven met taart en hapjes en onbeperkt bier, wijn en fris in de Kerckhaen,  en waarvan de rekening geheel voldaan kan worden uit het kasgeld?

Wat zouden de eerste bestuurders trots zijn geweest wanneer ze wisten dat Ons Hoekje tot in lengte van jaren actief zou blijven.  Laten wij zelf ook verheugd zijn in het feit dat we mogen wonen in een buurt waar de mensen elkaar kennen, en nabij zijn wanneer het nodig is.  Drink vanavond een neut of neem een extra borrelnoot en realiseer je dat onze buurt een juweel is in de uitgestrekte polder.

********************************************************************

Helemaal onderaan dit artikel ziet u een foto van de allereerste bladzijde uit 1938 van het notulenboek. Omdat het moeilijk te lezen is heb ik even de tekst voor u uitgetypt.

Buurtvereniging Ons Hoekje

In het jaar 1937 hebben de bewoners van Nederlands schoonste polder ‘de Beemster’ het feit herdacht, dat 325 jaar geleden, de beroemde molen maker Jan Adriaan zoon Leegwater het Beemstermeer heeft droog gelegd.  Dit feest is op waardige wijze herdacht.  Op verschillende kruispunten waren Eerenpoorten opgericht.

De bewoners van de omgeving van de Hoek Volgerweg, Jisperweg hebben gezamenlijk op het kruispunt een grote zuil geplaatsd met daarboven een mooie molen. De heer A. Groot was de molenmaker en de ontwerper van de zuil.

Na afloop van de feesten is in de schuur van Zeekant een verkoping gehouden van de gesloopte eerepoort, om het kas tekort te dekken.

Op die avond heeft de heer Zeekant getoond een goed verkoper te zijn. De plantjes, latjes en bloemen brachten een hoop geld op. Het resultaat was een klein overschot.

Het was die avond niet alleen een verkoping, maar het werd een gezellig feest, met een vriendschappelijke scheer. Op het einde der avond bracht de toen 82 jarige heer P. Kramer het idee naar voren om jaarlijks zo’n feest te organiseren.

Over dit feest en de houtverkoping is nog jaren gesproken. Verschillende van de toen aanwezige heren hebben hun schouders eronder gezet en is er een comité gevormd voor de oprichting van een buurtvereniging.

Er waren voorstanders en zoo als altijd tegenstanders. Maar hun arbeid werd beloond, want op 14 januari 1938 is ten huize van den heer Jac. Zeekant de buurtvereeniging “Ons Hoekje”opgericht.

De vereniging stelt zich ten doel elkander bij rampen of tegenspoed bij te staan en te helpen, zonder aanzien des persoons. Naast burenplicht en algemene belangen zal getracht worden door het houden van feestavonden en excursies een gezond vereenigingsleven te verkrijgen en behouden. De contributie zal bedragen één gulden en twintig cent per jaar.

NB.

Arie Groot  (de molenmaker en zuilmaker) woonde waar nu de Koszack stud is aan de Zuiderweg

Jac. Zeekant (de verkoper) woonde waar nu Rob van Koningsbrugge woont aan de Jisperweg.

Pieter Kramer ( de bedenker) woonde op Wapenrust waar nu Jos en Wilma Konijn wonen.

Wim Konijn prikslee kampioen

In plaats van een Nieuwjaarsreceptie gingen we dit jaar naar IJsbaan de Westfries in Hoorn.  De eigen priksleeën werden meegenomen en op een speciaal voor Ons Hoekje afgezette baan konden wij onze prikslee wedstrijd houden die door Wim Konijn werd gewonnen. We kregen een rondleiding en chocomel met apfelstrudel.  Door sommigen werden de schaatsen ook nog onder gebonden.

 

Kerst workshop

Op 11 december was de jaarlijkse kerst workshop bij Elly Beets.

De vertrouwde appeltaart met slagroom stond al te wachten toen we binnen kwamen. Daarvoor alleen zou je al erheen gaan… Maar deze doorgewinterde dames (letterlijk want we baanden ons een weg door de sneeuw, code rood in Nederland)  hadden weer een prachtige avond met elkaar. Elly Beets heeft een mooie zolderkamer waar we weer volledig onze creatieve geesten aanspraken en echt mooie kerst schikkingen maakten.  De geur van glühwein maakt het helemaal af.  Effe lekker beppen over het barre weer, en over sommige mensen in de buurt. .. alleen maar positieve verhalen natuurlijk, want zo zijn wij gewoon … Wat ons betreft.. echt kerst.

 

Margriet van der Hulst, Jolanda Buskermolen, Heike Beekwilder, Elly Vlugter, Els van der Hulst, Wilma Konijn, Ria Duijn, Lida Langerijs en onze leraar Elly Beets.

Molen in rouwstand

Leo Witteman,  de molenaar van de Necker molen is overleden. Leo hielp ons vijf jaar geleden, toen de Beemster 400 jaar bestond, met het maken van de praalwagen van Ons Hoekje.  Een tweede prijs haalden we toen.  Mede door hem was onze praalwagen een plaatje.

Ongetwijfeld staat zijn molen nu in rouw-stand.

Cor en de soldaat

De buren Hooijberg en Konijn hadden kaartjes voor Soldaat van Oranje.  Op die avond zou de 2,5 miljoenste bezoeker het spektakel bekijken.

Helaas waren wij dat niet… maar we hadden wel een aangename verrassing… Iedere bezoeker kreeg een waardebon voor een mok met een patatje… buiten te verorberen.

Toe we lekker stonden te snacken zie we naast ons een cameraploeg bezig….. toen ze klaar waren vroeg Cor aan de geïnterviewde of hij dan wel de 2,5 miljoenste bezoeker was……. Wel nee zij de jonge man…  ik speelde de Soldaat van Oranje..!

Zeer grappig natuurlijk… heb je net 3,5 uur naar deze hoofdrolspeler gekeken…..herken je hem niet als hij naast je staat.

Cor een praatje met hem maken natuurlijk…. op z’n Cors… vertelde dat hij ook vroeger toneel had gespeeld… en waar we vandaan kwamen… Heel genoeglijk allemaal.

Als klap op de vuurpijl mocht Cor met hem op de foto, samen met José de dochter van Jos en Wilma.

Nou toen waren we eenmaal bezig, dan het hele zootje maar erop.

 

 

Wim Duijn clubkampioen

Tot ieders verrassing, niet in de laatste plaats van Wim zelf, werd bekend dat hij de Klaverjas kampioen van Ons Hoekje is geworden dit jaar.  Zoals velen weten organiseert hij sinds jaar en dag het klaverjassen… Ria wist dat hij kampioen was, maar had tegen hem gezegd dat iemand anders het was.    Tot zijn grote verbazing mocht hij zelf de beker mee naar huis nemen… Leuk hè?

Jaarvergadering goed bezocht

De jaarvergadering op 17 november is goed bezocht. Het wel en wee van de vereniging is in beslotenheid van de club besproken.  het was voornamelijk wel… en weinig wee.

Marco Vlaar heeft na vijf jaar afscheid genomen van het bestuur. Hij kreeg de vertrouwde pen met “Ons Hoekje” inscriptie en een rijk gevulde mand met Santhé producten voor zijn goede werk.

Nieuw bestuurslid is Tamara van Kranendonk. Wij wensen haar  een mooie tijd toe in het bestuur.

Wat wel jammer is,  is het  feit dat onze voorzitter Henk  besloten heeft dat hij zijn taak niet optimaal kan vervullen en daarom de wens uitte om af te treden.  Er moet nu gezocht worden naar een waardig opvolger van zijn voorzitterschap.

Er was na de vergadering voldoende te drinken en te eten en ook een hele mooie dia presentatie van Cor Roet en zijn vrouw Lia.  Bijna alle panden op Ons Hoekje heeft hij in zijn uitgebreide collectie van 8000 Beemster foto’s.   Het was uiterst interessant om weer meer van onze vertrouwde buurt aan de weet te komen, op die manier kan je nog meer van dit bijzondere plekje op aarde gaan houden.

Jaarvergadering vrijdag 17 november

Op vrijdag 17 november is de altijd gezellige  jaarvergadering van Ons Hoekje.

Het is in het IJsclubgebouw op het terrein van de IJsbaan.

Marco Vlaar treedt af als bestuurslid.

Na de vergadering zal  Cor Roet historische verhalen over boerderijen vertellen.  Hij heeft duizenden foto’s van de Beemster. Dit wordt zeker interessant.  Na afloop doen we natuurlijk een gezellig borreltje met enige hartige versnaperingen.

Het begint om 20:00 uur.

Afbeeldingsresultaat voor bier en kaas en worst