Categoriearchief: Geen categorie

Zeskamp

Wie doet mee met zeskamp?  Er wordt nog gezocht naar een paar deelnemers.  Tiny Hooijberg moet je hebben als je mee wilt doen.  0299-684238 .  De vorige keer hadden ze gewonnen!

De langste dag

We hebben vandaag alweer de laatste dag. De zomer is begonnen. Daarom heb ik een echt zomers plaatje uitgezocht. Het is een detail van een schilderij van onze geliefde Vincent van Gogh.

Dan ook nog maar een citaat van Pablo Picasso erbij gezocht.

Pablo Picasso: “Er zijn schilders die de zon in een gele vlek veranderen, maar er zijn anderen die, dankzij hun kunst en intelligentie, een gele vlek in de zon veranderen. “.

van gog zon

Wandelen of varen

Voor de deelnemers aan de dagtrip naar Leeuwarden.  Wil u nog even aan Ineke (  690476  )  doorgeven of u wilt wandelen of varen. Dit in verband met het reserveren van het aantal plekken in de boot.

4 mei

rk-kerk-gedenksteen_200

In de Joannes de Doperkerk in Westbeemster zijn namen te lezen van 7 Beemsterlingen die in de oorlog zijn opgepakt en omgekomen. Petrus en Jo Huiberts  woonden op Ons Hoekje,   op de boerderij waar nu Siem en Annemarie Waal wonen aan de Volgerweg.

Er zal dit jaar ook een herdenking zijn in Westbeemster. Er zal worden stilgestaan bij de ramp met het vliegtuig dat vlakbij de kerk neerstortte en waarbij vier mannen om het leven kwamen.  De kerk werd door de klap enorm beschadigd. Heel veel glas in lood ramen sneuvelden. De meeste ramen zijn na de oorlog weer hersteld. Wat niet hersteld is, is het verdriet van de familie van de omgekomen mensen.

Redacteur terug van vakantie

Witte boerin (Small)

 

Uw redacteur is op vakantie geweest naar Zeeland. Aanvankelijk was Drenthe in beeld, maar vanwege het mooie weer is de koers gewijzigd richting Zeeland. Vier volle dagen is er genoten aan de boulevard in  Vlissingen, alwaar zij een hotel had geboekt direct aan zee.