Categorie archief: Ons Hoekje nieuws

Wim Konijn prikslee kampioen

In plaats van een Nieuwjaarsreceptie gingen we dit jaar naar IJsbaan de Westfries in Hoorn.  De eigen priksleeën werden meegenomen en op een speciaal voor Ons Hoekje afgezette baan konden wij onze prikslee wedstrijd houden die door Wim Konijn werd gewonnen. We kregen een rondleiding en chocomel met apfelstrudel.  Door sommigen werden de schaatsen ook nog onder gebonden.

 

Kerst workshop

Op 11 december was de jaarlijkse kerst workshop bij Elly Beets.

De vertrouwde appeltaart met slagroom stond al te wachten toen we binnen kwamen. Daarvoor alleen zou je al erheen gaan… Maar deze doorgewinterde dames (letterlijk want we baanden ons een weg door de sneeuw, code rood in Nederland)  hadden weer een prachtige avond met elkaar. Elly Beets heeft een mooie zolderkamer waar we weer volledig onze creatieve geesten aanspraken en echt mooie kerst schikkingen maakten.  De geur van glühwein maakt het helemaal af.  Effe lekker beppen over het barre weer, en over sommige mensen in de buurt. .. alleen maar positieve verhalen natuurlijk, want zo zijn wij gewoon … Wat ons betreft.. echt kerst.

 

Margriet van der Hulst, Jolanda Buskermolen, Heike Beekwilder, Elly Vlugter, Els van der Hulst, Wilma Konijn, Ria Duijn, Lida Langerijs en onze leraar Elly Beets.

Wim Duijn clubkampioen

Tot ieders verrassing, niet in de laatste plaats van Wim zelf, werd bekend dat hij de Klaverjas kampioen van Ons Hoekje is geworden dit jaar.  Zoals velen weten organiseert hij sinds jaar en dag het klaverjassen… Ria wist dat hij kampioen was, maar had tegen hem gezegd dat iemand anders het was.    Tot zijn grote verbazing mocht hij zelf de beker mee naar huis nemen… Leuk hè?

Jaarvergadering goed bezocht

De jaarvergadering op 17 november is goed bezocht. Het wel en wee van de vereniging is in beslotenheid van de club besproken.  het was voornamelijk wel… en weinig wee.

Marco Vlaar heeft na vijf jaar afscheid genomen van het bestuur. Hij kreeg de vertrouwde pen met “Ons Hoekje” inscriptie en een rijk gevulde mand met Santhé producten voor zijn goede werk.

Nieuw bestuurslid is Tamara van Kranendonk. Wij wensen haar  een mooie tijd toe in het bestuur.

Wat wel jammer is,  is het  feit dat onze voorzitter Henk  besloten heeft dat hij zijn taak niet optimaal kan vervullen en daarom de wens uitte om af te treden.  Er moet nu gezocht worden naar een waardig opvolger van zijn voorzitterschap.

Er was na de vergadering voldoende te drinken en te eten en ook een hele mooie dia presentatie van Cor Roet en zijn vrouw Lia.  Bijna alle panden op Ons Hoekje heeft hij in zijn uitgebreide collectie van 8000 Beemster foto’s.   Het was uiterst interessant om weer meer van onze vertrouwde buurt aan de weet te komen, op die manier kan je nog meer van dit bijzondere plekje op aarde gaan houden.

Jaarvergadering vrijdag 17 november

Op vrijdag 17 november is de altijd gezellige  jaarvergadering van Ons Hoekje.

Het is in het IJsclubgebouw op het terrein van de IJsbaan.

Marco Vlaar treedt af als bestuurslid.

Na de vergadering zal  Cor Roet historische verhalen over boerderijen vertellen.  Hij heeft duizenden foto’s van de Beemster. Dit wordt zeker interessant.  Na afloop doen we natuurlijk een gezellig borreltje met enige hartige versnaperingen.

Het begint om 20:00 uur.

Afbeeldingsresultaat voor bier en kaas en worst

Buren dag met stralende zon

Wat hadden we weer een leuke Burendag.  Een geheel nieuw concept was uitgedacht door het bestuur.  Een fietstocht op de buurt met een foto-puzzel quiz en op diverse locaties een spel.  De stralende zon en amper wind zorgde ervoor dat de fietsers een heel aangenaam tochtje hadden.

Bij Nils en Astrid moesten er vier sleutels gezocht worden binnen 5 minuten.  Een van de sleutels paste op de ‘schatkist’ die vol met snoep zat.

Bij Marco en Simone was hoefijzer gooien een kunde die getoond moest worden.

Bij Maud en Jan moesten aardappels geschild worden.  Wie jast de meeste piepers in een paar minuten tijd?

Bij Cor en Tiny was het hooivork prikken.  In ballons zat een puntental.

De aansluitende BBQ was van uitmuntende kwaliteit.  Er waren zelfs twee koks ingehuurd om ons vlees te braden.   Al met al een heel erg mooie dag die weer geheel gratis was… Welke buurtvereniging doet dat ons na?

De sleutels waren goed verstopt, hier in een speelgoedje op de zandhoop

Sleutel gevonden…. de schat wordt zichtbaar

Hoefijzer werpen

Je ziet wel hoe zonnig het is

Hoe kan het anders… hooivork werpen bij Cor

Salades van Warrie Knarrie

De ongehuurde kok die alles bakt

Het springkussen trekt veel jonge gezinnen

Het winnende team  Vlaar-Konijn

 

Springkussen

Het bestuur zet in op meer kinderen bij de activiteiten. Vandaar dat aankomende zondag weer een springkussen geplaatst zal worden op het erf van de familie Hooijberg.  Terwijl Pa en Moe zich tegoed doen aan allerlei lekkers van de BBQ  springen de kinderen alle energie weg die in hun lijf zit….. Mooi hè?

Burendag

Op zondag 24 september houdt Ons Hoekje burendag.

Aanvang 14:00 uur.

Deelnemers aan de fietstocht in de buurt worden verdeeld in vier groepen. Iedere groep start op een ander adres.  Onderweg zullen bij diverse leden op het erf spellen worden gedaan.  Op het laatst komen alle groepen bij elkaar op het erf bij Hooijberg.  Daar zal een Buurt BBQ gehouden worden.  Wil of kan u niet fietsen, dan kunt u zich opgeven om bij de spellen te helpen.  Het is mogelijk om alleen bij de BBQ aanwezig te zijn.  Geef u op per email voor 18 september.

Vierde bij zeskamp

Ons Hoekje is vierde geworden bij de zeskamp.

Er waren 20 ploegen, dus dat is helemaal niet gek.

De team bestond uit de volgende personen:  Wim van der Werff, Lonneke van Vliet, Astrid Konijn, Tamara Kranendonk, Marco Vlaar, Eric (zwager Marco) Patricia en Ilona Hooijberg en teamleider was Tiny Hooijberg.

Inkopers

Astrid en Patricia hebben hun taak er alweer opzitten wat betreft hulp bij de kermis catering van de buurtvereniging op het IJsbaanterrein. Zij helpen altijd met het inkopen van alles wat daar verkocht moet worden. Op de foto zien wij ze bij de Sligro.  In de dozen zitten broodjes. Hun keuze om voor aanvang van de kermis hun taak te doen is strategisch. Ze zijn namelijk 8 dagen lang te kerremussen.  In nuchtere staat is hun taak beter uit te voeren, vandaar dat ze vaak voor dit klusje kiezen… dan kunnen ze de rest van de week zonder verdere verplichtingen zich uitleven in het feestgedruis.

Rompertje

Baby’s in de buurt krijgen een rompertje met het Ons Hoekje logo erop.  Dit is voortaan het kraamcadeautje dat de buurtvereniging aan de nieuwe buurtkindjes geeft.

 

 

 

Varen in het Jisperveld op 2 juli

We gaan varen in het Jisperveld op 2 juli.  Wie mee wil moet zich natuurlijk opgeven, zie hiervoor de mail die u kreeg. Het wordt vast een prachtige dag.  Ook de kinderen zijn natuurlijk weer van harte uitgenodigd.  Bij terugkomst gaan we lunchen en er is een waterspeelplaats voor de kinderen…..trek dus maar niet hun zondagse pakje aan…. Weer zo’n topevenement van Ons Hoekje.

Veel jong spul op koffie ochtend

Voor het eerst had het bestuur speciaal ingezet op de komst van kinderen op de koffie ochtend. Er werd een springkussen gehuurd en andere spellen neergezet…. en wat denk je?  Volle bak. Nog nooit waren er zoveel kinderen…. Mooi hè?

Vooral de Jisperweg ondergaat op dit moment een verjongingskuur.

Marco en Ellen Zijp waren er met drie kinderen, Laurien en Martijn Mechielsen met vier kinderen (nieuw gezin in de buurt, wonen waar voorheen fam. Bant woonde)  Ilona en Wouter Hartog met twee kinderen (nieuw gezin in de buurt wonen waar voorheen Dubbeldam woonde),  bij de familie Wikkel (boerderij in aanbouw vlakbij viaduct)  is er een baby  geboren haar naam is Emma, ook zij waren er deze ochtend met de kleine meid. Maar liefst vier kinderwagens zijn er waar genomen.

Even in de kinderwagen kijken… wat een lievie
Ellen Brouwer met de kleine Nina

Op het erf van Jan Knook en Maud Maartens was het dan ook een drukte van belang.  De zon scheen, temperatuur prima, amper wind, wat wil je nog meer.  Jan en Maud werden door Cor Hooijberg bedankt voor het gastvrij onthaal.

Maud en Jan krijgen een plant vanwege het gastvrij onthaal

Ook Chris en Ineke werden naar voren geroepen vanwege grote verdienste voor de buurtvereniging. De verhuur van toiletwagen en andere feestspullen wordt al jaren met hart en ziel door hun gedaan… met een pittige opbrengst voor de buurtvereniging, ook zij verdienen bloemen en een enveloppe.

De laatste jaren wordt er door een cateraar soep en saté aangeleverd, zodat niemand met een knorrende maag naar huis gaat.

Simone Vlaar deelt soep uit

Het was weer een mooie Pinksterdag…. als het even kon… stond ik met mijn buren te kuieren in de zon.

Leonie Vlaar helpt bij het uitdelen van chips
Bij Jan en Maud is het altijd een bloemenfeest

 

Kinderen en Koffieochtend

Let op:  Vanaf dit jaar is de Koffieochtend extra aantrekkelijk voor kinderen. Er zijn diverse dingen voor het geregeld. 

Op tweede pinksterdag, 5 juni, houden wij weer onze jaarlijkse koffieochtend.

Dit jaar is het op het erf van Maud Maartens en Jan Knook aan de Volgerweg 24.

De koffie staat klaar vanaf 10:30 uur en omdat het de vorige jaren zo goed is bevallen hebben wij om ongeveer 13:00 uur voor iedereen een kopje soep en een sateetje.

Kinderen zijn ook van harte welkom, en dit jaar hebben we speciaal voor hen een springkussen klaar staan. Ook kan er tafelvoetbal en tafeltennis gespeeld worden.

Van de vereniging hebben wij koffiebekers en stoelen dus je hoeft alleen je goede humeur mee te nemen. We hopen dat jullie allemaal komen zodat het weer een heel gezellige dag wordt.

Vaartocht 2 juli in Jisperveld

Aankondiging zomeruitstapje

Dit jaar organiseren we een uitstapje in de buurt, namelijk in het Wormer en Jisper veld. Dit is een prachtig natuurgebied wat we per boot met een gids gaan verkennen, een vaartocht van ongeveer twee uur. Vooraf doen we een kopje koffie of thee met gebak. En na de vaartocht gaan we lunchen.
Deze vaartocht met lunch willen we doen op zondag 2 juli, van 9.00 tot ongeveer 15.00 uur, noteer het vast in de agenda. Op de koffieochtend kun je je hiervoor opgeven, er komt begin juni nog een aparte mail hierover met een uitgebreider programma.

WC wagen is klaar voor feest seizoen

Onze wc wagen is zeer gewild op ieder feestje. Er was echter een probleem… hij was te zwaar voor het onderstel dat gebruikt was,  en  niet geremd.  Dat kan een fikse boete opleveren, maar erger nog.. je bent een gevaar op de weg.

Dat willen we bij Ons Hoekje natuurlijk niet.  Daarom was besloten dat er een ander onderstel gemaakt moest worden.  Chris, Wim van der Werff en … hebben bij Jan Knook in de schuur de winter benut om dit voor elkaar te maken.

Vanaf nu dus te huur ons geheel betrouwbare en geremde mobiele wc wagen, met dames- en heren kant.

Mocht u dit jaar een feestje hebben zorg dan dat je de wc boekt voor dat een ander het doet… hij is namelijk zeer gewild in de Beemster en wijde omgeving.  U kunt hem reserveren door Chris van Poelgeest te bellen.

de zijkant

de achterkant

het nieuwe onderstel

het krieken van de dag

De fotoclub Orbs, onderdeel van Ons Hoekje was op zaterdagmorgen om half zeven al in een gehuurd bootje gestapt om de Eilandspolder te fotograferen bij het ochtendgloren. Wanneer u ook mee wil doen met Orbs bel dan Maud even.

 

Dexter wint prijs bij Bingo

Er wonen nieuwe buren op Ons Hoekje. Het is de dochter en schoonzoon van Bert Schoo van de roofvogels aan de Volgerweg.  Zij waren met hun kinderen op de Nieuwjaars-snert-bingo middag, en wat denk je?   ….. meteen prijs voor een van de kleine telgjes. Zijn naam is Dexter en hij mocht als eerste van de buurt een prijs uitzoeken om dat hij Bingo had. … geinig hè?

De kaart van Dexter wordt goed nagekeken door Cor.  En jawel hoor…. het is een echte BINGO!!

Het was weer picco bello voor elkaar bij Irma en Erwin.  De snert was heerlijk en de kachel snorde er weer als vanouds.   Voor het tweede jaar werd onder de strenge maar rechtvaardige leiding van Cor Hooijberg een Bingo gehouden.  Astrid het nieuwe bestuurslid had voor allerlei prijsjes gezorgd. Haar missie is om meer voor de kinderen te doen, en dat was meteen zichtbaar want er waren voor die categorie leuke prijsjes gehaald.  Ook voor de groters kon een Bingo iets leuks opleveren.  Rookworst , of chocola… en zelfs een zak met piepers was er te winnen.

Onderstaande foto’s zijn door Margriet van der Hulst in gezonden.

 

 

Nieuwjaars bingo met snert

Op zondagmiddag 15 januari houdt de buurtvereniging een Nieuwjaar middag in de schuur bij de familie Joosten aan de Jisperweg.  Er zal ook weer een bingo zijn met prijsjes voor groot en klein.  De snorrende kachel zal zeker de zaal weer heerlijk verwarmen, evenals de snert die er is.  Komt allen tezamen…..

Kerst bij Elly Beets

De dames van Ons Hoekje gaan altijd half december naar Elly Beets aan de Zuiderweg om iets voor kerst te maken. In haar riante boerderij ontvangt ze ons allerhartelijkst met koffie/thee en eigen appeltaart met slagroom en met glüwein.  Daarna gaan we aan de slag. Dit jaar een kerstster met mos en kerst  frutsels en een kaarsje in het midden. Laat de kerst maar komen…. wij zijn er klaar voor… want we kwamen tezamen onder het sterren blinken. Een lied moet weerklinken… daar zorgde Henriëtte voor.. zij nam haar mondharmonica mee voor een heel teer achtergrond muziekje.

Orbs ging naar Midwinterfeest in de Rijp

Wat hebben de deelnemers aan Orbs weer een gouden avond gehad. Op vrijdagavond 9 december gingen we nacht fotografie oefenen.  De Rijp is heel erg mooi versierd… echt een juweel om op de gevoelige plaat vast te leggen.  We waren maar met z’n vijven,  maar we hadden het goed.  Er is twee maal neer gestreken in een etablissement, te weten bij Oudejans en later ‘Bij Ernst’.  Chocomel met slagroom en later een biertje met een bitterbal erbij. Het leven is goed.

 

 

Met Orbs naar Midwinter feest

Onderstaand schilderij heeft Wilma gemaakt.  Het stelt voor de Kerkstraat in de Rijp, alwaar in het weekend van 9, 10  en 11 december de Midwinterfeesten worden gehouden. De fotoclub van Ons Hoekje gaat erheen om bij avond foto’s te maken.  Zin om ook mee te doen met Orbs?  Meld je aan bij Maud Maartens of Margriet van der Hulst…. je bent zeer welkom. Je hoeft geen gevorderde fotograaf te zijn.

kerkstraat-de-rijp-small

 

 

11 november Jaarvergadering Ons Hoekje

Eerst gaan we op 11 november snoep uitdelen aan onze buurkinderen. Als dat gedaan is spoeden wij ons naar de jaarvergadering van Ons Hoekje.  Het is van belang dat wij het wel en wee volgen van onze vereniging.  Wij krijgen veel van Ons Hoekje, het is mooi als dat vertaald wordt in een grote opkomst.

Het begint iets later na normaal >  20:30 uur. Het is in het IJsclubgebouwtje.

Komt allen…..

Ineke van Poelgeest treedt af als bestuurslid na vijf jaar sublieme inzet. Als nieuw bestuurslid stelt zich op… Astrid Konijn.

Na de vergadering komt Astrid de Boer vertellen over de forten.

 

Burendag was magnefiek

 

Welke burendag in Nederland zal zo veelzijdig zijn als die van ons?

Ik wed dat er weinige zijn die ons kunnen evenaren in originaliteit.  Er was weer een keuze menu van workshops.  Thai Chi gegeven door Pieter Jan Doets,  Mandala kleien door Bella,  Culinair door Rob Blaes en een grote workshop Percussie waar iedereen aan mee deed.

Aansluitend was er een BBQ waar ieder de salades die eerder door leden gemaakt werden bij de workshop Culinair van kon smullen.

Het was weer meer dan mooi.

Wanneer u op de foto’s klikt worden ze groter.

Bedankt helpers bij IJsbaan

Hartelijk dank aan de genen die mee hielpen……

Ons Hoekje ( OH) heeft uitstekend gepresteerd op het IJsbaanterrein tijdens de kermis.  Zoals ieder weet leveren wij daar een klein leger vrijwilligers die daar bier tappen en andere zaken doen.

Het begint op de zaterdag voor de kermis, dan moeten de spullen opgehaald worden vanaf een zolder aan de Rijperweg.  Vier mannen van OH doen dat en zetten het daarna neer op de juiste plek zodat alles stand by staat voor het vele volk dat zal komen.

Op zaterdag worden er ook lunchpakketten gemaakt voor de deelnemers aan de trekker trek wedstrijd.

Dit jaar was er op de eerste zondag niets te doen (volgend jaar zeskamp)  maar op maandag was het een hemelse avond met heel veel toeschouwers bij het voetballen.  Vier ervaren krachten van OH tappen dan bier.

Op vrijdag moet er een uitgebreide lunch klaargemaakt worden voor meer dan 100 boeren die meedoen aan het vee-keuren.  Dat is een hele uitdaging om al die hongerige magen te vullen met eten en drinken.

Op zaterdag worden er weer heel veel lunchpakketten gemaakt voor de deelnemers en vrijwilligers van de autocross.  Ook is op zaterdagavond het vuurwerk.  Bij mooi stil weer draait de tap dan ook op volle toeren.

Op zondag wordt alles weer afgebroken en de materialen worden naar zolder gebracht.

IMG_0794 (Small)

IMG_0796 (Small)

IMG_0802 (Small)

Steenwerpen kermis 2016

P1240582

Alle hoekers groepsfoto  William, Rob, Wim, Trees, Karen, Chris, Fen, Mike, Cor en Wilma.  Waar is de rest…. die staan ergens te biereliere

 

P1240541

Ze zag er weer kleurrijk uit onze Tiny

P1240543

De anderen hebben ietwat neutralere kledij aan

P1240547

Even wat regelen

 

P1240551

Ten strijde

 

P1240555

P1240559

P1240560

 

P1240565

Het lijkt heel wat, ut is niks.

Van de 20 worpen gooide Wilma slechts 1 keer raak.

 

P1240567

P1240568

 

P1240575


 

P1240585

P1240588

 

P1240590

Beste vrouwen waren Trees en Lonnke,

de beste heren waren Peter en Rob

P1240591

P1240593

P1240600

Altijd handig zo’n luifel waar je geld bewaard kan worden.

Volle toeren

Het weer was maandagavond perfect tijdens de voetbal. Er was erg veel publiek.

Voetbal publiek

Voetbal tapteam

Een gouden team.  Beemster fanfare en Ons Hoekje

Tapteam in actie

 

IMG_0755

Dat zit lekker an…

IMG_0752

André is een beste tapper… hij neemt zelf trouwens koffie

Henk Schuimkraag

Henk controleert nog even de schuimkraag.

IJsbaan catering gestart

Hieronder ziet u het rooster van vrijwilligers van Ons Hoekje die het mogelijk maken dat op het IJsbaanterrein een gezellige sfeer is. Mooi hè?  Samen met de Beemster Fanfare en de Stichting Beemster Gemeenschap zorgen we dat het daar goed is.

Indeling medewerkers Beemsterfeestweek 2016
za. 23 juli
Inkopen Astrid Konijn
09.30 Patricia Hooijberg
Za. 23 juli
Opbouwen Jos Konijn
09.30 uur Menno de Boer
Ed Oudshoorn
Marco Vlaar
za. 23 juli
Lunchpakket
13.00 uur Maud Maartens
Ma.  25 juli
Voetbal
18.00- 22.00 Henk Vinke
18.00 – 22.00 René Groot
19.00 uur – 24.00 uur André Olde Engberink
19.00 uur – 24.00 uur Wil Ree
Wo. 27 juli
Inkopen Wim vd Werf
tijd in overleg
Vr. 29 juli
Veebeoordelen
BARDIENST
9:00 – 13:00 Wim Duijn
BARDIENST
11:30 – 16:00 Karen Bakker
LUNCH
10:00 – einde Tiny Hooijberg
Tiny Langeveld
Za. 30 juli
Lunchpakket Joke Akkerman
14.00 uur Ria Duijn
Vuurwerk
20.00 – 24.00 Trees Blokdijk
20.00 – 24.00 Peter Akkerman
20.00 – 24.00 Femke Akkerman
20.00 – 24.00 André Olde Engberink
Zo. 2 augustus
Afbreken
12.00 uur Wim Duijn
Peter Blokdijk
Cor Hooijberg
Inventariseren
12.00 uur Chris van Poelgeest

Goed geoefend

Ria Duijn is de clubkampioen steenwerpen geworden.

 

 

 

Steenwerpen oefenen (1)

Ria ontvangt de wisselkei uit handen van

bestuurslid Maud Maartens

Steenwerpen oefenen (2)

Er is een nieuwe Ons Hoekje Wisselkei.  De naam van de winnaar wordt er direct op geschilderd door Wilma

Steenwerpen oefenen (3)

 

 

Steenwerpen oefenen (5)

Pieter Jan

Steenwerpen oefenen (6)

Cees

Steenwerpen oefenen (7)

Wim

Steenwerpen oefenen (8)

Ondertussen wordt Cor zijn trekker even gerepareerd door Chris

 

Steenwerpen oefenen (9)

Patricia

Oefenen Steenwerpen bij Hooijberg

Ieder jaar wordt een bijzonder evenement gehouden in Middenbeemster. Meer dan 1000 man staat dan met een steen in de hand en probeert een paaltje met een dobbelsteen erop te raken. Niet echt hogere sport zou je denken…. maar dan vergis je je deerlijk. Het gaat namelijk helemaal niet om de winst….. nee de winst zit ‘m erin dat je erbij bent….. Raar hè?

En natuurlijk wil Ons Hoekje er ook bij zijn. Met twee team maar liefst.  Het inloten van de team is ook een aparte happening en gebeurt altijd eind juni. Locatie:  café de Oude Munt.  Men moet daar persoonlijk vertegenwoordigd zijn en dan de namen van deelnemers opgeven.  Dan begint het slagveld….. wie wordt ingeloot wie niet. ….. tja tradities… je moet ze koesteren…. en maar glimlachen om de onbenulligheid.  Ze zouden namelijk ook meer steen-werp-veldjes kunnen maken in het dorp, maar dat doen ze niet.  In stand houden van exclusiviteit zullen we maar denken…  Hoe dan ook,  het is Tiny Hooijberg gelukt om twee teams in te loten.

We gaan oefenen precies een week eerder op het erf van Hooijberg Zuiderweg 19  Aanvang 19:30 uur.  Er is voldoende de drinken en een boeren borrelhap is zeker aanwezig.

WWW

WWW is de nieuwe naam voor het trio dat de aansturing heeft overgenomen omtrent de catering van de Witte tent op het IJsbaanterrein tijdens de kermis.

Wim Wim en Wilma verzorgen dit. Ofwel Wim vd Werff, Wim Konijn en Wilma Konijn.

Wilma is voor de invulling van het schema van medewerkers.  Vrijwel iedereen die gevraagd wordt zegt toe om te komen helpen.  Ze moet nog zes personen bellen, maar dat gaat zaterdag gebeuren.

Eerdaags ziet u hier een lijst met deze leden die het mogelijk maken dat Ons Hoekje zelden geldgebrek heeft en dat voor de rest van de leden de contributie laag zal blijven, terwijl we de actiefste buurtvereniging van  de hele Beemster zijn.

Ga MEE naar Leeuwarden

Ons Hoekje gaat op zondag  26 juni met een touringcar naar Leeuwarden.

Wij kunnen daar een stadswandeling maken of kiezen voor een rondvaartboot. Ook zullen we een tijdje zelf kunnen bepalen wat we doen.  Lekker een neutje nemen op een terras of een tijdje winkelen of gewoon lanterfanten of een eenvoudig happie eten met leuke buren?

Uw razende reporter heeft daar twee jaar geleden in een mooi hotel gelogeerd samen met haar lief.  Ik heb twee dingen nog goed in de kop zitten, dat zijn het Fries Museum en een gespecialiseerde spellenwinkel.

Ik heb even de linkjes opgezocht zodat u al even kunt opwarmen voor de mooie dag die het zal worden.

Klik>    Fries Museum

Klik>     Spellekijn

In het Fries museum loopt een tentoonstelling van Claudy Jongstra. Zij is een kunstenaar die met wol schitterende dingen maakt. Zij is wereldberoemd in de kunstwereld.

De eigen bijdrage is maar 10 euro per persoon.  Geef u snel op, want dit is natuurlijk weer een buitenkansje.  Er zullen weinig buurtverenigingen zijn die dit aan hun leden aan kunnen bieden.

Geeft u zich op bij het bestuur.