Categoriearchief: Ons Hoekje nieuws

Ons Hoekje wint zeskamp 2021

Top team presteert uitstekend

Ons Hoekje deed op 25 juli mee met zeskamp. Onze bondscoach is Tiny Hooijberg. Zij had hele goede mensen geselecteerd om de strijd aan te gaan. Astrid, Wim, Tim, Tamara, Patricia, Kees en de jarige Marco.

Het was een gouden greep van haar om dit team zo samen te stellen.

Nieuwjaarsreceptie

Op 20 januari 2019 was het prachtig zonnig winterweer… een mooie dag om elkaar te ontmoeten op het erf van de familie Joosten… ons vertrouwde adres voor dit evenement. De kachel staat op standje hoog… de stemming op standje best. De erwtensoep die gemaakt was door Tamara was subliem evenals de chorizo soep van Katja. Ons kersverse bestuurslid Ilas had een speciale taak vandaag.. hij moest het Bingo apparaat bedienen omdat Cor Hooijberg zijn schoonmoeder haar 97ste verjaardag vierde droeg hij deze gewichtige taak over aan de nieuwe buur. Op deze dag hadden Pauline en Willem ook de moeite genomen om te komen.. zij wonen sinds kort op het spul van Hack, effe voorbij Chris.

Het bestuur is weer voltallig

We hadden een goede jaarvergadering.  Er werd afscheid genomen van Maud Maartens als bestuurder.  Marije Engelsman is nieuw in het bestuur gekomen.  ( Zij woont aan de Zuiderweg waar voorheen kunstenaar van Diepen woonde).  Mooi hè?  Ze woont nog maar pas in de Beemster en wil nu al in het bestuur.

Hetzelfde geldt voor Ilas van den  Bosch.  Die woont er nog maar een half jaar op Ons Hoekje tegenover de weegbrug… en ook hij heeft zich gemeld voor een bestuursfunctie… Mooi hè?

We blikten in de jaarvergadering terug op een prachtig jaar waarin gevierd werd dat Ons Hoekje 80 jaar bestaat.  We hadden in dit jubileumjaar zelfs 2x een ijswedstrijd.. Op 7 januari op de IJsbaan de Westfries en op 3 maart op de sloot bij Ons Hoekje.  In januari werd ook de jubileumfilm opgenomen… alleen maar lof… wat een kaskraker.

Na de pauze gingen we nog eens naar de jubileumfilm kijken.. Heerlijk… genoten.. van alle buurtsterren.

Scrooge

Om het 80ste jaar van Ons Hoekje mooi af te sluiten is besloten om naar de musical Scrooge te gaan in de grote kerk in Alkmaar.

Het belooft een prachtige avond te worden…. de kosten voor deelname aan deze avond?….. niets.  Ons Hoekje betaald het volle bedrag aan entree voor u.   Mooi hè?

In onderstaande link kunt u een voorproefje zien.

Klik op  >     Scrooge voorproefje

 

9 november jaarvergadering

De jaarvergadering is op 9 november in het ijsclub gebouw. Aanvang 20:00 uur.

We kijken terug op een heel mooi en feestelijk jaar.

Na afloop van de vergadering gaan we de film bekijken die is opgenomen in januari door onze eigen leden vanwege het 80 jarig bestaan, dat gevierd werd in de Kerckhaen.

Graag zien we nog eenmaal hoe Chris en Peter schitterden als Flodder gozers.  En de buufjes die zich heel ongerust maakten over wat er allemaal mis gaat in de buurt met een glans rol voor Fenny.

Burendag 2018

Een week voor de burendag kwamen 8 buren bij elkaar in de boerderij van Maud en Jan Knook.  Zij gingen brainstormen wat zij zouden gaan koken voor de burendag.   Onze eigen buurtTukker André was er niet, maar hij kan goed koken. Daarom werd hij gebeld of hij ook nog iets wilde maken… en jawel, heerlijke nassi zou zijn bijdrage zijn.

De volgende indeling werd gemaakt:

Lida: Prei soep

Tamara: Pompoensoep en witlofsalade

André: Nassi

Wilma: Kruidenboter, Sajoer Boontje, rijst,  ham/meloen,  slalade

Pieter Jan: Lasagna en quinoa salade

Marije:  Brandade en brandnetel pesto

Katja:  Pittige balletjes, tapenade en aardappelsalade

Ineke:  Gepofte appeltjes met ijs.

——-

Op 23 september 2018 waren wij welkom op het grote erf van de familie Hartog aan de Jisperweg.  Maar liefst 75 mensen kwamen die middag kleiduiven schieten.  Pieter Wikkel en Astrid Konijn wonnen die wedstrijd.

foto Carien Rombach

Voor de jeugd was een luchtkussen besteld, maar vanwege de voorspelde regen was die afgebeld. Wel was er voor hen een tafelvoetbalspel en een sjoelbak.

Na de wedstrijden opende het homemade buffet.  Wat een succes!

Hulde aan de kokkies.

foto Wilma Konijn-Duijn

foto Wilma Konijn-Duijn

Foto Carien Rombach

foto Carien Rombach

 

Foto Carien Rombach

Foto Carien Rombach

Avondwandeling Edam

Op een mooie vrijdagavond in juni toog Ons Hoekje naar Edam. Onder leiding van Gerro de Boer konden wij klompen aantrekken, maar het was ook toegestaan om in normaal schoeisel mee te wandelen.  Gerro weet veel van Edam, hij is er makelaar en woont er al heel lang.  Daarna gingen we naar proeflokaal ‘de Knijp’,  alwaar wij ons tegoed konden doen aan diverse alcoholische versnaperingen.

Koffieochtend 21 mei

Beste buurtgenoten,

 

Op tweede pinksterdag, 21 mei houden wij weer onze jaarlijkse koffieochtend.

Dit jaar is het op het erf van Tamara en Tim van Kranendonk  aan de Zuiderweg 20.

De koffie staat klaar vanaf 10:30 uur en omdat het de vorige jaren zo goed is bevallen hebben wij om ongeveer 13:00 uur voor iedereen een kopje soep en een sateetje.

Kinderen zijn ook van harte welkom, we hebben speciaal voor hen een springkussen klaar staan. Ook kan er door kinderen en volwassenen een nieuw spel gespeeld worden waarvoor we een onderdeel van de kamelenrace van de feestavond in februari opnieuw gaan gebruiken.

We hopen dat jullie allemaal komen zodat het weer een heel gezellige dag wordt.

IJs wedstrijd bij Blokdijk

Dat we deze winter nog op de schaats zouden raken had eigenlijk niemand meer verwacht. … totdat de koude beer uit Rusland zich meldde….

Het is ongekend dat we op 3 maart nog een ijs wedstrijd hebben kunnen houden… die jammerlijk voortijdig moest worden afgebroken omdat iemand in een wak zakte…

Plaats van handeling was het land en het naastgelegen slootje van Blokdijk.  Er werden medailles gekocht, de tent werd opgezet, de veewagen van Cor van stal gehaald.. strobaaltjes,  een cd speler met apre-ski muziek werd gezocht. Een aggregaat geregeld voor de stroom, warmhoudplaatjes voor snert en gluhwein…en chocomel met dikke slagroom,  ja aan goede sfeermakers ontbreekt het nooit op Ons Hoekje.

Het nieuwe bestuurslid Tamara van Kranendonk maakte de snert die voortreffelijk smaakte.

Natuurlijk kon iedereen zijn portemonnee thuislaten. Deelname en koek en zopie was gratis.

De kinderen mochten starten in twee leeftijdsgroepen. Wie schaatst er het hardst van de buurt…. en vergaart eeuwige roem?

Na de kinderen gingen Astrid Konijn en Monique Hartog op de prikslee te keer…. maar dat was meteen het laatste koppel, want een van de omstanders zakte pardoes door het ijs… en toen was de pret over.

Al met al natuurlijk weer een prachtig evenement dat onze jubilerende buurtvereniging wilde neerzetten.  Twee maal ijs-wedstrijden in één jaar… (7 januari in de Westfries)

Uitslag  jonge kinderen  1  Julia Vlaar  2  Quinty Akkerman

Uitslag oudere kinderen 1  Leonie Vlaar  2  Boy Akkerman 3 Fenna Brouwer

Uitslag prikwedstrijd 1 Astrid Konijn 2  Monique Hartog.

Onderstaande foto’s zijn gemaakt door Elly Vlugter.

Zaterdag ijswedstrijden

ONS HOEKJE IJS WEDSTRIJDEN op zaterdag 3 maart om 14:00 uur   Op de sloot aan de Volgerweg bij Ons Hoekje

Programma:

  • Schaatswedstrijd voor kinderen
  • Prikslee wedstrijd voor volwassenen
  • Koek en Zopie
  • Vuurkorven
  • Tent en Muziek

Deelname aan de wedstrijden is gratis.   Koek en Zopie gratis .Twee gelijke priksleeën zijn aanwezig.Kinderen tot en met 15 jaar kunnen meedoen aan de schaatswedstrijd.   Vooraf opgeven is niet nodig.

Op de foto hieronder zien we dat Ellen Brouwer-Zijp al aan het oefenen is met haar kinderen, gewoon op een slootje naast de boerderij.

 

Feestavond was Top

Link naar de film, klik hier>   https://www.youtube.com/watch?v=EsRPu17SxpY&t=23s&list=PL7eQ1M3IHoZQ_1rJdYlFuzLYbYxwkcbG0&index=8

Enkele foto’s van de feestavond staan onderaan dit artikel.

Verslag Feestavond 80 jaar ons Hoekje

Het feest van het 80 jarig bestaan is gevierd op 17 februari 2018.  De Kerckhaen in Westbeemster is een goede zaal voor onze buurtvereniging.  Voor 115 mensen stonden de taartjes klaar . Maud Maartens opende namens het bestuur de avond. Slechts een enkeling kon niet komen vanwege ziekte of vakantie maar het overgrote deel van de leden was present.

De Kamelenrace.                                                                                                            Een groep buren van de Zuiderweg had bedacht dat de Kamelenrace uitgebeeld moest worden. Deze buren treffen elkaar ieder jaar op de kermis bij dit geinige spel.  Ze hadden pakken gehuurd van Kamelen en zich verkleed als Olie-sjeiks.  Frans Knook had vier wedstrijdbakken getimmerd waarin de balletjes gerold konden worden…. Via loting werden de deelnemers aangewezen om een poging te wagen dit spel zo goed mogelijk te spelen. Het was erg hilarisch om te zien hoe Kees Diamant als spelleider, zich inleefde in zijn rol als kermis uitbater.  Het welbekende zinnetje ‘De ballen vast, de ballen vast, de ballen vast en ….. rollen maar”,  klonk meerdere keren.  Ook het overbekende deuntje na afloop van de rit ontbrak niet.   Erg leuk gedaan.

De Film

Half januari was een heuse film opgenomen over een asociale familie die op Ons Hoekje was komen wonen.  De regisseur had diverse mensen op het oog om de rollen te vervullen… De type-casting was formidabel uitgevoerd.  Theo Postma en zijn kameraad Cas Schleigh hebben de hele dag met hun camera de boel opgenomen.  Bij de familie Ter Velde in huis werden de binnenopnamen gedaan. Ook zorgde Hans en Francien voor de catering.  Na afloop hebben alle deelnemers heerlijke pizza’s uit eigen oven kunnen verorberen. Het was heel bijzonder hoe alles op rolletjes liep en het resultaat is verbluffend.

 

De avond

Er was muziek van Henkie CD dat was prima.  Toch waren er niet heel veel mensen die gingen dansen, gewoon omdat ze gezellig aan het praten waren met allerlei andere leuke buren.  Uitbater Bart Bakker van de Kerckhaen zorgde dat geen mens iets tekort kwam, de borrels en hapjes smaakten prima.  Al met al kunnen we terug zien op een fantastische avond met een mix van hilariteit en ontmoeting.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Trots op onze buurtvereniging

Op zaterdagavond 17 februari 2018 werd in de Kerchhaen gevierd dat onze goede oude buurtvereniging 80 jaar geleden werd opgericht. Na de feesten van 325 jaar bestaan van de Beemster in  1937 werden de erepoort en bloembakken verkocht, dat geld vormde  het startkapitaal van Ons Hoekje.  Pieter Kramer van boerderij Wapenrust opperde in de herfst van 1937 om een buurtvereniging op te richten. Het goed hebben met elkaar, en het elkaar steunen in tijden van nood,  was het doel.  14 januari 1938 was Ons Hoekje daar…..

Inmiddels zijn we 80 jaar verder… en hebben we de beste buurtvereniging van de wijde omtrek.  Wie doet het ons na om voor 115 mensen een klinkend feest te geven met taart en hapjes en onbeperkt bier, wijn en fris in de Kerckhaen,  en waarvan de rekening geheel voldaan kan worden uit het kasgeld?

Wat zouden de eerste bestuurders trots zijn geweest wanneer ze wisten dat Ons Hoekje tot in lengte van jaren actief zou blijven.  Laten wij zelf ook verheugd zijn in het feit dat we mogen wonen in een buurt waar de mensen elkaar kennen, en nabij zijn wanneer het nodig is.  Drink vanavond een neut of neem een extra borrelnoot en realiseer je dat onze buurt een juweel is in de uitgestrekte polder.

********************************************************************

Helemaal onderaan dit artikel ziet u een foto van de allereerste bladzijde uit 1938 van het notulenboek. Omdat het moeilijk te lezen is heb ik even de tekst voor u uitgetypt.

Buurtvereniging Ons Hoekje

In het jaar 1937 hebben de bewoners van Nederlands schoonste polder ‘de Beemster’ het feit herdacht, dat 325 jaar geleden, de beroemde molen maker Jan Adriaan zoon Leegwater het Beemstermeer heeft droog gelegd.  Dit feest is op waardige wijze herdacht.  Op verschillende kruispunten waren Eerenpoorten opgericht.

De bewoners van de omgeving van de Hoek Volgerweg, Jisperweg hebben gezamenlijk op het kruispunt een grote zuil geplaatsd met daarboven een mooie molen. De heer A. Groot was de molenmaker en de ontwerper van de zuil.

Na afloop van de feesten is in de schuur van Zeekant een verkoping gehouden van de gesloopte eerepoort, om het kas tekort te dekken.

Op die avond heeft de heer Zeekant getoond een goed verkoper te zijn. De plantjes, latjes en bloemen brachten een hoop geld op. Het resultaat was een klein overschot.

Het was die avond niet alleen een verkoping, maar het werd een gezellig feest, met een vriendschappelijke scheer. Op het einde der avond bracht de toen 82 jarige heer P. Kramer het idee naar voren om jaarlijks zo’n feest te organiseren.

Over dit feest en de houtverkoping is nog jaren gesproken. Verschillende van de toen aanwezige heren hebben hun schouders eronder gezet en is er een comité gevormd voor de oprichting van een buurtvereniging.

Er waren voorstanders en zoo als altijd tegenstanders. Maar hun arbeid werd beloond, want op 14 januari 1938 is ten huize van den heer Jac. Zeekant de buurtvereeniging “Ons Hoekje”opgericht.

De vereniging stelt zich ten doel elkander bij rampen of tegenspoed bij te staan en te helpen, zonder aanzien des persoons. Naast burenplicht en algemene belangen zal getracht worden door het houden van feestavonden en excursies een gezond vereenigingsleven te verkrijgen en behouden. De contributie zal bedragen één gulden en twintig cent per jaar.

NB.

Arie Groot  (de molenmaker en zuilmaker) woonde waar nu de Koszack stud is aan de Zuiderweg

Jac. Zeekant (de verkoper) woonde waar nu Rob van Koningsbrugge woont aan de Jisperweg.

Pieter Kramer ( de bedenker) woonde op Wapenrust waar nu Jos en Wilma Konijn wonen.

Wim Konijn prikslee kampioen

In plaats van een Nieuwjaarsreceptie gingen we dit jaar naar IJsbaan de Westfries in Hoorn.  De eigen priksleeën werden meegenomen en op een speciaal voor Ons Hoekje afgezette baan konden wij onze prikslee wedstrijd houden die door Wim Konijn werd gewonnen. We kregen een rondleiding en chocomel met apfelstrudel.  Door sommigen werden de schaatsen ook nog onder gebonden.

 

Kerst workshop

Op 11 december was de jaarlijkse kerst workshop bij Elly Beets.

De vertrouwde appeltaart met slagroom stond al te wachten toen we binnen kwamen. Daarvoor alleen zou je al erheen gaan… Maar deze doorgewinterde dames (letterlijk want we baanden ons een weg door de sneeuw, code rood in Nederland)  hadden weer een prachtige avond met elkaar. Elly Beets heeft een mooie zolderkamer waar we weer volledig onze creatieve geesten aanspraken en echt mooie kerst schikkingen maakten.  De geur van glühwein maakt het helemaal af.  Effe lekker beppen over het barre weer, en over sommige mensen in de buurt. .. alleen maar positieve verhalen natuurlijk, want zo zijn wij gewoon … Wat ons betreft.. echt kerst.

 

Margriet van der Hulst, Jolanda Buskermolen, Heike Beekwilder, Elly Vlugter, Els van der Hulst, Wilma Konijn, Ria Duijn, Lida Langerijs en onze leraar Elly Beets.

Wim Duijn clubkampioen

Tot ieders verrassing, niet in de laatste plaats van Wim zelf, werd bekend dat hij de Klaverjas kampioen van Ons Hoekje is geworden dit jaar.  Zoals velen weten organiseert hij sinds jaar en dag het klaverjassen… Ria wist dat hij kampioen was, maar had tegen hem gezegd dat iemand anders het was.    Tot zijn grote verbazing mocht hij zelf de beker mee naar huis nemen… Leuk hè?

Jaarvergadering goed bezocht

De jaarvergadering op 17 november is goed bezocht. Het wel en wee van de vereniging is in beslotenheid van de club besproken.  het was voornamelijk wel… en weinig wee.

Marco Vlaar heeft na vijf jaar afscheid genomen van het bestuur. Hij kreeg de vertrouwde pen met “Ons Hoekje” inscriptie en een rijk gevulde mand met Santhé producten voor zijn goede werk.

Nieuw bestuurslid is Tamara van Kranendonk. Wij wensen haar  een mooie tijd toe in het bestuur.

Wat wel jammer is,  is het  feit dat onze voorzitter Henk  besloten heeft dat hij zijn taak niet optimaal kan vervullen en daarom de wens uitte om af te treden.  Er moet nu gezocht worden naar een waardig opvolger van zijn voorzitterschap.

Er was na de vergadering voldoende te drinken en te eten en ook een hele mooie dia presentatie van Cor Roet en zijn vrouw Lia.  Bijna alle panden op Ons Hoekje heeft hij in zijn uitgebreide collectie van 8000 Beemster foto’s.   Het was uiterst interessant om weer meer van onze vertrouwde buurt aan de weet te komen, op die manier kan je nog meer van dit bijzondere plekje op aarde gaan houden.

Jaarvergadering vrijdag 17 november

Op vrijdag 17 november is de altijd gezellige  jaarvergadering van Ons Hoekje.

Het is in het IJsclubgebouw op het terrein van de IJsbaan.

Marco Vlaar treedt af als bestuurslid.

Na de vergadering zal  Cor Roet historische verhalen over boerderijen vertellen.  Hij heeft duizenden foto’s van de Beemster. Dit wordt zeker interessant.  Na afloop doen we natuurlijk een gezellig borreltje met enige hartige versnaperingen.

Het begint om 20:00 uur.

Afbeeldingsresultaat voor bier en kaas en worst

Buren dag met stralende zon

Wat hadden we weer een leuke Burendag.  Een geheel nieuw concept was uitgedacht door het bestuur.  Een fietstocht op de buurt met een foto-puzzel quiz en op diverse locaties een spel.  De stralende zon en amper wind zorgde ervoor dat de fietsers een heel aangenaam tochtje hadden.

Bij Nils en Astrid moesten er vier sleutels gezocht worden binnen 5 minuten.  Een van de sleutels paste op de ‘schatkist’ die vol met snoep zat.

Bij Marco en Simone was hoefijzer gooien een kunde die getoond moest worden.

Bij Maud en Jan moesten aardappels geschild worden.  Wie jast de meeste piepers in een paar minuten tijd?

Bij Cor en Tiny was het hooivork prikken.  In ballons zat een puntental.

De aansluitende BBQ was van uitmuntende kwaliteit.  Er waren zelfs twee koks ingehuurd om ons vlees te braden.   Al met al een heel erg mooie dag die weer geheel gratis was… Welke buurtvereniging doet dat ons na?

De sleutels waren goed verstopt, hier in een speelgoedje op de zandhoop

Sleutel gevonden…. de schat wordt zichtbaar

Hoefijzer werpen

Je ziet wel hoe zonnig het is

Hoe kan het anders… hooivork werpen bij Cor

Salades van Warrie Knarrie

De ongehuurde kok die alles bakt

Het springkussen trekt veel jonge gezinnen

Het winnende team  Vlaar-Konijn

 

Springkussen

Het bestuur zet in op meer kinderen bij de activiteiten. Vandaar dat aankomende zondag weer een springkussen geplaatst zal worden op het erf van de familie Hooijberg.  Terwijl Pa en Moe zich tegoed doen aan allerlei lekkers van de BBQ  springen de kinderen alle energie weg die in hun lijf zit….. Mooi hè?

Burendag

Op zondag 24 september houdt Ons Hoekje burendag.

Aanvang 14:00 uur.

Deelnemers aan de fietstocht in de buurt worden verdeeld in vier groepen. Iedere groep start op een ander adres.  Onderweg zullen bij diverse leden op het erf spellen worden gedaan.  Op het laatst komen alle groepen bij elkaar op het erf bij Hooijberg.  Daar zal een Buurt BBQ gehouden worden.  Wil of kan u niet fietsen, dan kunt u zich opgeven om bij de spellen te helpen.  Het is mogelijk om alleen bij de BBQ aanwezig te zijn.  Geef u op per email voor 18 september.

Vierde bij zeskamp

Ons Hoekje is vierde geworden bij de zeskamp.

Er waren 20 ploegen, dus dat is helemaal niet gek.

De team bestond uit de volgende personen:  Wim van der Werff, Lonneke van Vliet, Astrid Konijn, Tamara Kranendonk, Marco Vlaar, Eric (zwager Marco) Patricia en Ilona Hooijberg en teamleider was Tiny Hooijberg.

Inkopers

Astrid en Patricia hebben hun taak er alweer opzitten wat betreft hulp bij de kermis catering van de buurtvereniging op het IJsbaanterrein. Zij helpen altijd met het inkopen van alles wat daar verkocht moet worden. Op de foto zien wij ze bij de Sligro.  In de dozen zitten broodjes. Hun keuze om voor aanvang van de kermis hun taak te doen is strategisch. Ze zijn namelijk 8 dagen lang te kerremussen.  In nuchtere staat is hun taak beter uit te voeren, vandaar dat ze vaak voor dit klusje kiezen… dan kunnen ze de rest van de week zonder verdere verplichtingen zich uitleven in het feestgedruis.

Catering tijdens kermis

Ook dit jaar staan weer 32 mensen van Ons Hoekje klaar om op het IJsbaan terrein de catering te verzorgen. Hulde aan degenen die dit doen.  De drie W’s gaan naar vergaderingen en plannen het rooster, en de Ons Hoekje mensen helpen. Mooi hè?

Rompertje

Baby’s in de buurt krijgen een rompertje met het Ons Hoekje logo erop.  Dit is voortaan het kraamcadeautje dat de buurtvereniging aan de nieuwe buurtkindjes geeft.

 

 

 

Varen in het Jisperveld op 2 juli

We gaan varen in het Jisperveld op 2 juli.  Wie mee wil moet zich natuurlijk opgeven, zie hiervoor de mail die u kreeg. Het wordt vast een prachtige dag.  Ook de kinderen zijn natuurlijk weer van harte uitgenodigd.  Bij terugkomst gaan we lunchen en er is een waterspeelplaats voor de kinderen…..trek dus maar niet hun zondagse pakje aan…. Weer zo’n topevenement van Ons Hoekje.

Veel jong spul op koffie ochtend

Voor het eerst had het bestuur speciaal ingezet op de komst van kinderen op de koffie ochtend. Er werd een springkussen gehuurd en andere spellen neergezet…. en wat denk je?  Volle bak. Nog nooit waren er zoveel kinderen…. Mooi hè?

Vooral de Jisperweg ondergaat op dit moment een verjongingskuur.

Marco en Ellen Zijp waren er met drie kinderen, Laurien en Martijn Mechielsen met vier kinderen (nieuw gezin in de buurt, wonen waar voorheen fam. Bant woonde)  Ilona en Wouter Hartog met twee kinderen (nieuw gezin in de buurt wonen waar voorheen Dubbeldam woonde),  bij de familie Wikkel (boerderij in aanbouw vlakbij viaduct)  is er een baby  geboren haar naam is Emma, ook zij waren er deze ochtend met de kleine meid. Maar liefst vier kinderwagens zijn er waar genomen.

Even in de kinderwagen kijken… wat een lievie

Ellen Brouwer met de kleine Nina

Op het erf van Jan Knook en Maud Maartens was het dan ook een drukte van belang.  De zon scheen, temperatuur prima, amper wind, wat wil je nog meer.  Jan en Maud werden door Cor Hooijberg bedankt voor het gastvrij onthaal.

Maud en Jan krijgen een plant vanwege het gastvrij onthaal

Ook Chris en Ineke werden naar voren geroepen vanwege grote verdienste voor de buurtvereniging. De verhuur van toiletwagen en andere feestspullen wordt al jaren met hart en ziel door hun gedaan… met een pittige opbrengst voor de buurtvereniging, ook zij verdienen bloemen en een enveloppe.

De laatste jaren wordt er door een cateraar soep en saté aangeleverd, zodat niemand met een knorrende maag naar huis gaat.

Simone Vlaar deelt soep uit

Het was weer een mooie Pinksterdag…. als het even kon… stond ik met mijn buren te kuieren in de zon.

Leonie Vlaar helpt bij het uitdelen van chips

Bij Jan en Maud is het altijd een bloemenfeest

 

Kinderen en Koffieochtend

Let op:  Vanaf dit jaar is de Koffieochtend extra aantrekkelijk voor kinderen. Er zijn diverse dingen voor het geregeld. 

Op tweede pinksterdag, 5 juni, houden wij weer onze jaarlijkse koffieochtend.

Dit jaar is het op het erf van Maud Maartens en Jan Knook aan de Volgerweg 24.

De koffie staat klaar vanaf 10:30 uur en omdat het de vorige jaren zo goed is bevallen hebben wij om ongeveer 13:00 uur voor iedereen een kopje soep en een sateetje.

Kinderen zijn ook van harte welkom, en dit jaar hebben we speciaal voor hen een springkussen klaar staan. Ook kan er tafelvoetbal en tafeltennis gespeeld worden.

Van de vereniging hebben wij koffiebekers en stoelen dus je hoeft alleen je goede humeur mee te nemen. We hopen dat jullie allemaal komen zodat het weer een heel gezellige dag wordt.

Vaartocht 2 juli in Jisperveld

Aankondiging zomeruitstapje

Dit jaar organiseren we een uitstapje in de buurt, namelijk in het Wormer en Jisper veld. Dit is een prachtig natuurgebied wat we per boot met een gids gaan verkennen, een vaartocht van ongeveer twee uur. Vooraf doen we een kopje koffie of thee met gebak. En na de vaartocht gaan we lunchen.
Deze vaartocht met lunch willen we doen op zondag 2 juli, van 9.00 tot ongeveer 15.00 uur, noteer het vast in de agenda. Op de koffieochtend kun je je hiervoor opgeven, er komt begin juni nog een aparte mail hierover met een uitgebreider programma.

WC wagen is klaar voor feest seizoen

Onze wc wagen is zeer gewild op ieder feestje. Er was echter een probleem… hij was te zwaar voor het onderstel dat gebruikt was,  en  niet geremd.  Dat kan een fikse boete opleveren, maar erger nog.. je bent een gevaar op de weg.

Dat willen we bij Ons Hoekje natuurlijk niet.  Daarom was besloten dat er een ander onderstel gemaakt moest worden.  Chris, Wim van der Werff en … hebben bij Jan Knook in de schuur de winter benut om dit voor elkaar te maken.

Vanaf nu dus te huur ons geheel betrouwbare en geremde mobiele wc wagen, met dames- en heren kant.

Mocht u dit jaar een feestje hebben zorg dan dat je de wc boekt voor dat een ander het doet… hij is namelijk zeer gewild in de Beemster en wijde omgeving.  U kunt hem reserveren door Chris van Poelgeest te bellen.

de zijkant

de achterkant

het nieuwe onderstel

het krieken van de dag

De fotoclub Orbs, onderdeel van Ons Hoekje was op zaterdagmorgen om half zeven al in een gehuurd bootje gestapt om de Eilandspolder te fotograferen bij het ochtendgloren. Wanneer u ook mee wil doen met Orbs bel dan Maud even.

 

Dexter wint prijs bij Bingo

Er wonen nieuwe buren op Ons Hoekje. Het is de dochter en schoonzoon van Bert Schoo van de roofvogels aan de Volgerweg.  Zij waren met hun kinderen op de Nieuwjaars-snert-bingo middag, en wat denk je?   ….. meteen prijs voor een van de kleine telgjes. Zijn naam is Dexter en hij mocht als eerste van de buurt een prijs uitzoeken om dat hij Bingo had. … geinig hè?

De kaart van Dexter wordt goed nagekeken door Cor.  En jawel hoor…. het is een echte BINGO!!

Het was weer picco bello voor elkaar bij Irma en Erwin.  De snert was heerlijk en de kachel snorde er weer als vanouds.   Voor het tweede jaar werd onder de strenge maar rechtvaardige leiding van Cor Hooijberg een Bingo gehouden.  Astrid het nieuwe bestuurslid had voor allerlei prijsjes gezorgd. Haar missie is om meer voor de kinderen te doen, en dat was meteen zichtbaar want er waren voor die categorie leuke prijsjes gehaald.  Ook voor de groters kon een Bingo iets leuks opleveren.  Rookworst , of chocola… en zelfs een zak met piepers was er te winnen.

Onderstaande foto’s zijn door Margriet van der Hulst in gezonden.

 

 

Nieuwjaars bingo met snert

Op zondagmiddag 15 januari houdt de buurtvereniging een Nieuwjaar middag in de schuur bij de familie Joosten aan de Jisperweg.  Er zal ook weer een bingo zijn met prijsjes voor groot en klein.  De snorrende kachel zal zeker de zaal weer heerlijk verwarmen, evenals de snert die er is.  Komt allen tezamen…..

Kerst bij Elly Beets

De dames van Ons Hoekje gaan altijd half december naar Elly Beets aan de Zuiderweg om iets voor kerst te maken. In haar riante boerderij ontvangt ze ons allerhartelijkst met koffie/thee en eigen appeltaart met slagroom en met glüwein.  Daarna gaan we aan de slag. Dit jaar een kerstster met mos en kerst  frutsels en een kaarsje in het midden. Laat de kerst maar komen…. wij zijn er klaar voor… want we kwamen tezamen onder het sterren blinken. Een lied moet weerklinken… daar zorgde Henriëtte voor.. zij nam haar mondharmonica mee voor een heel teer achtergrond muziekje.

Orbs ging naar Midwinterfeest in de Rijp

Wat hebben de deelnemers aan Orbs weer een gouden avond gehad. Op vrijdagavond 9 december gingen we nacht fotografie oefenen.  De Rijp is heel erg mooi versierd… echt een juweel om op de gevoelige plaat vast te leggen.  We waren maar met z’n vijven,  maar we hadden het goed.  Er is twee maal neer gestreken in een etablissement, te weten bij Oudejans en later ‘Bij Ernst’.  Chocomel met slagroom en later een biertje met een bitterbal erbij. Het leven is goed.

 

 

Met Orbs naar Midwinter feest

Onderstaand schilderij heeft Wilma gemaakt.  Het stelt voor de Kerkstraat in de Rijp, alwaar in het weekend van 9, 10  en 11 december de Midwinterfeesten worden gehouden. De fotoclub van Ons Hoekje gaat erheen om bij avond foto’s te maken.  Zin om ook mee te doen met Orbs?  Meld je aan bij Maud Maartens of Margriet van der Hulst…. je bent zeer welkom. Je hoeft geen gevorderde fotograaf te zijn.

kerkstraat-de-rijp-small