Categoriearchief: Beemsternieuws

Floralia

Twee buren hebben een prijs gewonnen bij de Floralia.  Tiny Hooijberg won een eerste prijs met haar geranium en Wilma Konijn met haar vetplant.   Mooi hè?

Iedereen in de Beemster kan lid worden van de Floralia.  Je krijgt in het voorjaar een paar stekjes in een bloempotje en twee Dahlia knollen. Het gaat erom wie de beste planten inlevert.

 

 

Weegbrug doet mee met Open Dag Beemster

De weegbrug op Ons Hoekje doet dit jaar voor het eerst mee met de Open dag van de Beemster op Hemelvaartsdag, donderdag 25 mei.

Een oud gezegde is: Visite houdt je knap,  dat wil zeggen er wordt extra gepoetst wanneer er visite wordt verwacht. Nou dat is op deze foto van Wim van der Werff wel te zien.

Een oud briefje

Onderstaand briefje vond Lida Langerijs. Het is een felicitatie van de toenmalig voorzitter de heer Zeekant (woonde waar nu Rob Kroonenberg woont) .   Hij feliciteert het bruidspaar Langerijs, de schoonvader en moeder van Lida en hoopt hen nog vaak te mogen begroeten bij de buurtvereniging.  Anno 1939

Vernielingen bij Pabi

 

Bij het pontje naar Spijkerboor is Pabi’s snackhoekje te vinden. Je kunt daar lekker patatje scoren… op hemelbreed 3 km afstand van Ons Hoekje.  (Pabi is afkorting van PAblo en BIanca. ) Nu hebben het afgelopen weekend vandalen het nodig gevonden om daar vernielingen aan te richten.  Allerlei spullen zijn omgegooid of in het kanaal gesodemieterd.

 

Bedrijfs uitje

Patricia en Ilona  Hooijberg werken bij accountant kantoor Alpha in Heerhugowaard.  Daar doen ze ook veel boekhoudingen voor agrariërs.  Nu werd er vergaderd over een bedrijfsuitje.  Waar dit jaar heen?  Liefst iets wat met de bedrijfstak te maken had.  Een landbouw show of zoiets.  Wat werd het?……. Koeienkeuren in Middenbeemster tijdens de kermis.  Leuk hè?   Als tweede op de foto zien we Patricia tussen al die boeren.

patries keurt koeien

Wilde boeren spelen voetbal

Ons buurtschap ligt grotendeels in de postcode van Westbeemster. Daarmee kunnen we zeggen dat onze dorpsclub WBSV is.  Voetbalploegen van buitenaf leggen deze afkorting graag uit als Wilde Boeren Spelen Voetbal.  Dat dit spel door de dames zeer goed gespeeld is resulteerde voor het tweede jaar op rij in een kampioenschap.  Wilde boerendochters dus, die een aardig potje kunnen pingelen.

Handen in de lucht (Small)

Jillz en bier (Small)

Ze werden op moederdag kampioen, vandaar dit spandoek.

WBSV dames (Small)

WBSX (Small)

 

Steentje door ruit

Bij ons lid mevrouw Duijn-Schokker die aan de Middenweg woont is in de kerstnacht een steentje  door de ruit gegooid.  Er is een vermoeden dat dit door vandalen vanuit de gemeentetuin is gedaan.

Je ziet op deze foto vlak boven het rechter gordijntje een gat, dat nu beplakt is met een vierkant stukje plakband.

Ruitschade 2 (Medium)

Accordeon concert

Op 14 november is een concert van de Beemster Accordeon vereniging in café de Kerckhaen.  Om half 8 gaat de zaal open.  Er zal ook een verloting zijn.  Onze buur Lida Langerijs speelt al sinds jaar en dag in dit orkest.

16 mensen prikken autocrossbaan schoon

Tiny Hooijberg, Tiny Langeveld  en Hanneke Kronenberg helpen het autocross terrein weer vrij te maken van  overblijfselen van de auto cross. Van luier tot billendoekje van peuk tot bananenschil. Blikjes en klipjes, toverballen en dropsleutels,  van remschijf tot verlichting  onderdelen.
De handige knijp stokken komen van pas.

prikken

prikken 2

 

 

Kinder feest beest

Vrijdag 5 juni heeft Wim Konijn als vrijwilliger bij de brandweer een ziek kindje opgehaald bij de VU en haar samen met haar moeder naar Artis gebracht om daar een speciaal ontvangst te krijgen en even de zorgen te vergeten.   Dit is een evenement dat jaarlijks plaats heeft en waar honderden spoed-voertuigen aan mee doen. Het is ongelooflijk hoeveel ziekenauto’s, politie-auto’s, brandweerwagens en zelfs reddingsboten,  met toeters en bellen kinderen vervoeren naar Artis. Het moet voor kinderen die dagelijks in het ziekenhuis ritme zitten een onvergetelijke ervaring zijn.  Ook hun ouders krijgen een ere plaats in een van de vele de voertuigen.

Kinder feest

Fiets ‘m erin

Zondag zijn er twee belangrijke evenementen in de Beemster.

De Beemster Welvaart wandeling en ook nog het grote Fiets ‘m erin spectakel bij de Beemsterbrug.  Voor wie niets wil missen gaat dus zaterdagavond vroeg de koffer in, stapt er vroeg weer uit, loopt een rondje rond de Beemster en gaat bij terugkomst kijken bij de fietsers die te al dan niet te water gaan.

filmpje fiets m erin 2012     

Cono grote publiekstrekker

Velen dachten gisteren; We gaan lekker vroeg naar de Cono, dan is er nog bijna niemand……En kwamen er dan achter dat je zelden een unieke gedachte hebt.

Gelukkig voor onze kaasmakers kwamen duizenden mensen het pronkjuweel in de polder bekijken. Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat alles vlekkeloos is verlopen, er is geen pleister geplakt.  Eén dame was boos, omdat ze dacht dat ze ín de fabriek zelf mocht rondlopen, dat je de kazen bij wijze van spreken tijdens de productie kon aanraken….. Tja… helaas, dat is anno 2015 in geen enkel levensmiddelen producerend bedrijf nog mogelijk door HACCP regelgeving.   Alle andere gasten hebben zich uitstekend vermaakt, doordat je vanuit een speciaal gemaakte bezoekers passage door grote ramen het hele productieproces kunt volgen.

Tijdens het wachten werden blokjes kaas uitgedeeld door de vele kaasmeisjes die rondliepen.

Cono

 

 

 

Beemsters Welvaart Wandeltocht

Beemsters Welvaart organiseert voor de 16 de keer een wandeltocht op 7 juni 2015.

Start is bij het Buurthuis in Zuidoostbeemster.

Starttijden :

40 km van 7:30 uur  –  09:00 uur

30 km van 7:30 uur  –  09:30 uur

 20 km van 8:30 uur  –  11:00  uur

 15        km van 8:30 uur  –  12:00 uur

10        km van 9:00 uur  –  13:00 uur

5     km van 9:00 uur  –  13:00 uur

Voor meer informatie: www.beemsterswelvaart.nl

Brandweer brengt Burgemeester naar huis

Vandaag was het afscheid van burgemeester Harry Brinkman. De hele dag was er van alles rondom hem te doen. Vanavond in Het Heerenhuis was er een afscheidsreceptie. Terwijl deze in volle gang was verzamelde het brandweerkorps zich in de kazerne, trok de bluspakken aan en begaven zich naar het Heerenhuis alwaar zij een erehaag voor hem vormden bij de uitgang toen het feest was afgelopen. Met vier brandweerauto’s is de oud-burgemeester en zijn vrouw naar huis gebracht. Met toeters en bellen nog wel.

Afscheid Burgemeester

Burgemeester Brinkman gaat afscheid nemen. Aanstaande woensdag 1 april is er een receptie van 19:30 uur tot 21:00 uur. Hij heeft al afscheid genomen van zijn brandweerkorps. Daarom gingen alle  brandweerlieden in het beste pak naar de bijeenkomst.

Harry-Brinkman_200

5 Mei oproep

 

 

 

Bevrijdingsdag

 

Op 5 mei is het 70 jaar geleden dat Nederland bevrijdt werd. Een aantal Beemster verenigingen wil dit vieren, door een defilé te houden bij het Heerenhuis, zoals dat destijds ook was gedaan.  Er is een oproep: Ze hebben nog nodig: Overalls met knopen, koppelriemen, Nederlandse helmen en zwarte alpinopetten. Ook ontbreken nog wat figuranten. Mocht u bovenstaande rekwisieten hebben of mee willen doen dan kunt u bellen naar Nico Glorie 683487 of mailen naar Jan Jobsis        janj46@quicknet.nl.