Ga MEE naar Leeuwarden

Ons Hoekje gaat op zondag  26 juni met een touringcar naar Leeuwarden.

Wij kunnen daar een stadswandeling maken of kiezen voor een rondvaartboot. Ook zullen we een tijdje zelf kunnen bepalen wat we doen.  Lekker een neutje nemen op een terras of een tijdje winkelen of gewoon lanterfanten of een eenvoudig happie eten met leuke buren?

Uw razende reporter heeft daar twee jaar geleden in een mooi hotel gelogeerd samen met haar lief.  Ik heb twee dingen nog goed in de kop zitten, dat zijn het Fries Museum en een gespecialiseerde spellenwinkel.

Ik heb even de linkjes opgezocht zodat u al even kunt opwarmen voor de mooie dag die het zal worden.

Klik>    Fries Museum

Klik>     Spellekijn

In het Fries museum loopt een tentoonstelling van Claudy Jongstra. Zij is een kunstenaar die met wol schitterende dingen maakt. Zij is wereldberoemd in de kunstwereld.

De eigen bijdrage is maar 10 euro per persoon.  Geef u snel op, want dit is natuurlijk weer een buitenkansje.  Er zullen weinig buurtverenigingen zijn die dit aan hun leden aan kunnen bieden.

Geeft u zich op bij het bestuur.

 

Jan en Dora Tensen 50 jaar getrouwd

kroonschild-50-jaar-getrouwd-91008

Heel Ons Hoekje wenst dit gouden paar een hele mooie dag toe met allen die hen lief zijn. Al 50 jaar wonen zij bij ons op de buurt en hebben hun steentje bij gedragen aan het welzijn van Ons Hoekje. Wij denken aan de praalwagens waar heel hard aan gewerkt is in hun schuur in 1987 en ook in 2012 lieten zij zich van hun beste kant zien.  Hulde dus aan deze buren die al 50 jaar een verrijking van de buurt zijn.

Jan en Dora poort (Small)

Een kleine versiering aan de brug laat zien dat het feest was op 18 mei.

Cas kampioen

Ons lid Cas van den Eerenbeemt is met zijn voetbalclub kampioen geworden.  Gefeliciteerd namens alle buren. Op de foto zien we hem als achtst op de bovenste rij.

WBSV B1 kampioen 2015-2016 (2500x1667).jpg

Op een koude Pinksterdag

IMG_0017 (Large)

Op een koude Pinksterdag kwamen wij traditioneel bij elkaar voor de koffieochtend.  Dit keer bij Menno en Luciènne de Boer aan de Jisperweg.  Het was er weer goed voor elkaar.  Op hun prachtige hoeve hebben zij een dars die groot is en waar best een feestje in gebouwd kan worden.  Het bestuur had er alles aan gedaan om het goed te krijgen.  Koffie met cake, borrels met hapjes, soep en saté. Vele buren hebben elkaar weer gesproken, en we zijn weer voldaan huiswaarts getrokken met een gevoel dat we elkaar wéér een stukje beter hebben leren kennen.  Sommigen hadden het wel wat koud gekregen, door de gure wind die steeds binnen kwam wanneer de deur open ging.  Toch was het een en al warmte wat in onze buurt is waar te nemen.  Warmte van menselijke interesse in elkaar.

IMG_0019 (Large)

Cor met soep (Large)

Toi Toi Douwe Bob

Vandaag is het Songfestival. Ik heb daar goede herinneringen aan. We gaan 40 jaar terug in de tijd. Zaterdagavond. De keuze uit Nederland 1 en Nederland 2.  Chips was nog luxe.  Nederland won met Teach Inn.  Iedereen blij.

De laatste jaren is het allemaal zwaar pet geweest.  Allerlei gestoorden die met idiote pakken een show winnen…. nee da’s niks.

Maar nu…. Een nette jongen, mooi liedje….. ik denk dat het goed is.

Ik heb eens gegoogeld op deze zanger. Hij is nog maar 23 jaar, maar heeft het niet makkelijk gehad. Zijn vader was kunstenaar en zwaar aan de drank, zijn moeder danseres en uiterst lief. Die twee gingen scheiden toen hij 3 jaar was.

Douwe Bob snoof onder leiding van zijn vader toen hij een jaar of 15 was coke.  Hij is een paar keer van school getrapt…. maar hij vond daardoor wel zijn passie… muziek.  Hij hoopt op zijn 28ste een goede vader te zijn met een lief gezinnetje.  Dat geeft de burger weer moed.

Of Nederland goed vertegenwoordigd wordt vanavond? We gaan het zien ……zak chips erbij.

Wilde boeren spelen voetbal

Ons buurtschap ligt grotendeels in de postcode van Westbeemster. Daarmee kunnen we zeggen dat onze dorpsclub WBSV is.  Voetbalploegen van buitenaf leggen deze afkorting graag uit als Wilde Boeren Spelen Voetbal.  Dat dit spel door de dames zeer goed gespeeld is resulteerde voor het tweede jaar op rij in een kampioenschap.  Wilde boerendochters dus, die een aardig potje kunnen pingelen.

Handen in de lucht (Small)

Jillz en bier (Small)

Ze werden op moederdag kampioen, vandaar dit spandoek.

WBSV dames (Small)

WBSX (Small)

 

Orbs en tulpen

Wat werd Ons Hoekje dit jaar getrakteerd op prachtige tulpenvelden.  Foto groep Orbs is onderdeel van Ons Hoekje. Eind april togen wij in alle vroegte naar deze Hollandse blommen en lieten ons inspireren om deze schoonheden zo gunstig mogelijk vast te leggen.

Carien

CArien 3 (Small)

Carien

CArien2 (Small)

Carien

Elly Zwart wit (Small)

Bella

Henriette (Small)

Henriette

Henriette2 (Small)

Henriette

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Maud OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Maud OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yvonne collage beemster tulpen (Small)Yvonne

Zoekresultaten van beemster tulpen 30 april 2016 (Small)Yvonne

 

4 mei

rk-kerk-gedenksteen_200

In de Joannes de Doperkerk in Westbeemster zijn namen te lezen van 7 Beemsterlingen die in de oorlog zijn opgepakt en omgekomen. Petrus en Jo Huiberts  woonden op Ons Hoekje,   op de boerderij waar nu Siem en Annemarie Waal wonen aan de Volgerweg.

Er zal dit jaar ook een herdenking zijn in Westbeemster. Er zal worden stilgestaan bij de ramp met het vliegtuig dat vlakbij de kerk neerstortte en waarbij vier mannen om het leven kwamen.  De kerk werd door de klap enorm beschadigd. Heel veel glas in lood ramen sneuvelden. De meeste ramen zijn na de oorlog weer hersteld. Wat niet hersteld is, is het verdriet van de familie van de omgekomen mensen.