Snert wedstrijd

Aanstaande zaterdag 28 januari 2017 is het weer zover….  In de Schermer vindt het Nederlands kampioenschap Snert koken plaats bij boer Ted.   Het is van 10 tot 17 uur.

Adres:  Zuidervaart 131    1847LK   Zuid-Schermer

Ted Vaalburg is een akkerbouwer die onder andere knolselderie verbouwt. In zijn grote schuur is een markt met verse streekproducten en ….. een Snert wedstrijd.

Een neef van Wilma doet mee.   Zijn naam is Gerard Schokker.

Zie gegevens op de website van boer Ted in de link hieronder,.

Pieter Jan ging schaatsen

Pieter Jan Doets heeft zondag samen met een stel kameraden geschaatst.  Hij begaf zich op dun ijs…… maar wie het moment niet pakt…..      IJs en vis, moet je nemen wanneer het er is… zo luidt een oud gezegde.

Pieter Jan is de man met de gele trui. Aan de gele spiegeling op het ijs is te zien dat het heel mooi van kwaliteit was.

Een nieuw BUURT meisje

Ellen Brouwer Zijp heeft op vrijdag 20 januari het leven geschonken aan een meisje.  Haar naam is Nina.

Wat een bevoorrecht mensenkind dat op Ons Hoekje aan de Jisperweg 124 het levenslicht mag zien.  Alle leden van de buurtvereniging wensen de familie Brouwer van harte geluk met dit wonder….. Fenna hoopte al heel erg op een zusje….. dat is dus dubbel geluk. Ook broertje Lars is natuurlijk blij.

Im viert vandaag haar 95ste verjaardag

Ons lid Im Spaans is vandaag 19 januari, 95 jaar geworden. Namens het bestuur heeft Simone Langerijs haar een riante bos bloemen gebracht. Zij woont nog in haar eigen huis… Enkele weken geleden kreeg ze alvast haar verjaarscadeau.  Ze ging samen met haar familie naar de Ziggo Dome alwaar een turn gala werd gehouden.  Ze heeft Epke in levende lijve aan de ringen zien zwaaien.   Zelf was ze ooit een fanatieke sporter… heeft zelfs bijna de Olympische Spelen gehaald. Dus dat mooie dagje bij de turn-artiesten was wel aan haar besteed.

Nog niet zo heel lang geleden deed ze zelf  ’s morgens nog mee met Nederland in Beweging dat iedere dag wordt uitgezonden door vrolijke Olga.

Im gefeliciteerd namens de hele buurt.

Dexter wint prijs bij Bingo

Er wonen nieuwe buren op Ons Hoekje. Het is de dochter en schoonzoon van Bert Schoo van de roofvogels aan de Volgerweg.  Zij waren met hun kinderen op de Nieuwjaars-snert-bingo middag, en wat denk je?   ….. meteen prijs voor een van de kleine telgjes. Zijn naam is Dexter en hij mocht als eerste van de buurt een prijs uitzoeken om dat hij Bingo had. … geinig hè?

De kaart van Dexter wordt goed nagekeken door Cor.  En jawel hoor…. het is een echte BINGO!!

Het was weer picco bello voor elkaar bij Irma en Erwin.  De snert was heerlijk en de kachel snorde er weer als vanouds.   Voor het tweede jaar werd onder de strenge maar rechtvaardige leiding van Cor Hooijberg een Bingo gehouden.  Astrid het nieuwe bestuurslid had voor allerlei prijsjes gezorgd. Haar missie is om meer voor de kinderen te doen, en dat was meteen zichtbaar want er waren voor die categorie leuke prijsjes gehaald.  Ook voor de groters kon een Bingo iets leuks opleveren.  Rookworst , of chocola… en zelfs een zak met piepers was er te winnen.

Onderstaande foto’s zijn door Margriet van der Hulst in gezonden.

Tai Chi wie doet er mee?

Wim van der Werff is door de burendag in aanraking gekomen met Tai Chi.  Onze beste buur Piet-Jan Doets was toen onze leermeester.  Nu heeft Wim het plan opgevat om een cursus Tai Chi te organiseren.  Er kunnen nog deelnemers bij. Het is in de Lourdesschool om 20: 00 uur.  In eerste instantie 10 keer.  Het kost inclusief zaalhuur 11,50 euro.  Het begint op 23 januari.  Wil je er ook bij bel dan met Wim.

Nieuwjaars bingo met snert

Op zondagmiddag 15 januari houdt de buurtvereniging een Nieuwjaar middag in de schuur bij de familie Joosten aan de Jisperweg.  Er zal ook weer een bingo zijn met prijsjes voor groot en klein.  De snorrende kachel zal zeker de zaal weer heerlijk verwarmen, evenals de snert die er is.  Komt allen tezamen…..

Wim geëerd door Wethouder

Wij als buurtgenoten weten natuurlijk al lang dat Wim van der Werff een reuze kerel is. Maar nu is dat ook doorgedrongen op het gemeentehuis. Hij werd samen met drie anderen door de Wethouder in het zonnetje gezet vanwege grote inzet in de maatschappij op velerlei gebied.  Leuk hè?  Onderstaande foto stond in het Noord Hollands Dagblad en is gemaakt door Erik Rietman.

erik-rietmanvrijwilligers