Kerst workshop

Op 11 december was de jaarlijkse kerst workshop bij Elly Beets.

De vertrouwde appeltaart met slagroom stond al te wachten toen we binnen kwamen. Daarvoor alleen zou je al erheen gaan… Maar deze doorgewinterde dames (letterlijk want we baanden ons een weg door de sneeuw, code rood in Nederland)  hadden weer een prachtige avond met elkaar. Elly Beets heeft een mooie zolderkamer waar we weer volledig onze creatieve geesten aanspraken en echt mooie kerst schikkingen maakten.  De geur van glühwein maakt het helemaal af.  Effe lekker beppen over het barre weer, en over sommige mensen in de buurt. .. alleen maar positieve verhalen natuurlijk, want zo zijn wij gewoon … Wat ons betreft.. echt kerst.

Margriet van der Hulst, Jolanda Buskermolen, Heike Beekwilder, Elly Vlugter, Els van der Hulst, Wilma Konijn, Ria Duijn, Lida Langerijs en onze leraar Elly Beets.

Molen in rouwstand

Leo Witteman,  de molenaar van de Necker molen is overleden. Leo hielp ons vijf jaar geleden, toen de Beemster 400 jaar bestond, met het maken van de praalwagen van Ons Hoekje.  Een tweede prijs haalden we toen.  Mede door hem was onze praalwagen een plaatje.

Ongetwijfeld staat zijn molen nu in rouw-stand.