Hulde aan Leonie

Leonie Vlaar is weer eens op pad voor een goed doel. Al eerder zagen wij haar voor haar favoriete sportclub WBSV mooie kerststerren verkopen.. dit keer is ze op pad voor de actie Kinderpostzegels.  Goed hé?  In haar hand houdt zij de enveloppe waarin de administratie zit… een pen erbij… schrijven en cashen maar!    Bedankt namens alle kinderen in binnen- en buitenland, die door deze actie gesteund worden.

foto Wilma Konijn-Duijn

Burendag 2018

Een week voor de burendag kwamen 8 buren bij elkaar in de boerderij van Maud en Jan Knook.  Zij gingen brainstormen wat zij zouden gaan koken voor de burendag.   Onze eigen buurtTukker André was er niet, maar hij kan goed koken. Daarom werd hij gebeld of hij ook nog iets wilde maken… en jawel, heerlijke nassi zou zijn bijdrage zijn.

De volgende indeling werd gemaakt:

Lida: Prei soep

Tamara: Pompoensoep en witlofsalade

André: Nassi

Wilma: Kruidenboter, Sajoer Boontje, rijst,  ham/meloen,  slalade

Pieter Jan: Lasagna en quinoa salade

Marije:  Brandade en brandnetel pesto

Katja:  Pittige balletjes, tapenade en aardappelsalade

Ineke:  Gepofte appeltjes met ijs.

——-

Op 23 september 2018 waren wij welkom op het grote erf van de familie Hartog aan de Jisperweg.  Maar liefst 75 mensen kwamen die middag kleiduiven schieten.  Pieter Wikkel en Astrid Konijn wonnen die wedstrijd.

foto Carien Rombach

Voor de jeugd was een luchtkussen besteld, maar vanwege de voorspelde regen was die afgebeld. Wel was er voor hen een tafelvoetbalspel en een sjoelbak.

Na de wedstrijden opende het homemade buffet.  Wat een succes!

Hulde aan de kokkies.

foto Wilma Konijn-Duijn
Foto Carien Rombach
foto Carien Rombach

Foto Carien Rombach

Maïs

Vandaag is bij familie Konijn de maïs eraf gegaan.  Zodra de hakselaar van het land af is komen daar twee buurtjes om naar overgebleven kolven te zoeken op het land.  Dit is een delicatesse voor konijnen.  De Vlaamse Reus van Ilona Hooijberg zal de hele winter zich tegoed kunnen doen aan deze oogst.  De konijnen van Ilona worden altijd heel oud… dat wil zeggen voor een konijn… 6,5 jaar is uitzonderlijk.  Dat komt door de goede zorg want het ontbreekt Mupped aan niets.