Knap brei werk

Op de Nieuwjaarsreceptie sprak ik Frans en Henriëtte van der Beld. Zij zijn trouwe gasten bij Ons Hoekje. Frans had een opmerkelijk mooie trui aan, wat denk je?…. gemaakt door Henriëtte zijn vrouw. Het is van alpaca wol en een ingewikkeld patroon. Hij is zelfs gevoerd aan de binnenkant… Het is echt een plaatje. Dikke 10 voor Henriëtte.

Nieuwjaarsreceptie

Op 20 januari 2019 was het prachtig zonnig winterweer… een mooie dag om elkaar te ontmoeten op het erf van de familie Joosten… ons vertrouwde adres voor dit evenement. De kachel staat op standje hoog… de stemming op standje best. De erwtensoep die gemaakt was door Tamara was subliem evenals de chorizo soep van Katja. Ons kersverse bestuurslid Ilas had een speciale taak vandaag.. hij moest het Bingo apparaat bedienen omdat Cor Hooijberg zijn schoonmoeder haar 97ste verjaardag vierde droeg hij deze gewichtige taak over aan de nieuwe buur. Op deze dag hadden Pauline en Willem ook de moeite genomen om te komen.. zij wonen sinds kort op het spul van Hack, effe voorbij Chris.

Welkom familie Zijp

Welkom familie Zijp op ons Hoekje. Sinds vorig jaar bezitten zij de boerderij, de koeien, de fosfaatrechten, de robots en het land van Menno. Zij zullen zeker een waardevolle toevoeging zijn voor onze buurt. De boerderij is in goede handen bij hun, net als de koeien en het land. Wij wensen hun een hele mooie tijd op de plek die zij hebben gekozen. Voorlopig woont alleen Rick Zijp nog op de boerderij, maar in de loop van het jaar zullen ook zijn vader en moeder Ton en Corine en zus Lianne neerstrijken op de hoeve. Heel veel geluk en voorspoed gewenst …

The Christmas Carol was heel leuk

Half december gingen we met Ons Hoekje naar The Christmas Carol in de grote kerk van Alkmaar. Het bestuur dacht dat dit een mooie afsluiting kon zijn van het 80 jarig jubileum in 2018. Er waren 44 kaarten besteld maar helaas werd maar 2/3 deel ervan besteld door de leden. Toen zijn er anderen gezocht die meewilden. Wie wel meeging heeft een prachtige avond gehad. De imposante grote kerk in Alkmaar was heerlijk warm, ik kan u verzekeren dat dat al een prestatie is voor zo’n enorme ruimte. We zaten allemaal ongeveer halverwege de tribune, we hadden voldoende zicht op het spektakel wat zich op het toneel afspeelde. Het is een erg goed verhaal over een oude vrek die op kerstavond een ommezwaai in zijn leven maakt en van vrek veranderd in weldoener.